Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενταση αστυνομοκρατίας

«Θα γεμίσουμε την Αθήνα, τις γειτονιές, το κέντρο της Αθήνας με προσωπικό το οποίο θα είναι κοντά στους πολίτες». Αυτό είναι το όραμα του νέου - παλιού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως τόνισε προχτές κατά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Παράλληλα, οι δύο προτεραιότητές του είναι «η αστυνόμευση και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της ανομίας». Ολα αυτά δείχνουν πως θα ενταθεί η αστυνομοκρατία και η καταστολή στα μεγάλα αστικά κέντρα, στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Ετσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Και δεν είναι το θέμα η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά η όλο και μεγαλύτερη τρομοκρατία των εργαζομένων, των μεταναστών, του λαού από την όλο και αυξανόμενη αστυνομική παρουσία. Αλλωστε, ο Μ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για διαλυμένη «ΔΙΑΣ» η οποία και θα στελεχωθεί εκ νέου και με περισσότερο αριθμό ανδρών. Δεν ανέφερε τίποτα για τα ΜΑΤ, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν έλλειψη σε προσωπικό αλλά είναι και πλήρως εξοπλισμένα, προκειμένου να μπορούν να καταστείλουν το ταξικό κίνημα και να προστατέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Μία πολιτική που κατακρεουργεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.

Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως η απάντηση στην αυξανόμενη αστυνομοκρατία είναι ταξική. Είναι ο δρόμος της οργανωμένης μαζικής ταξικής πάλης, η οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας που θα συγκρουστεί με το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ