Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Προκλητική αντιστροφή της πραγματικότητας

Εκανε το «άσπρο μαύρο» σε διάγγελμα για το PSI

Να συγκαλύψει ότι το κούρεμα και η νέα δανειακή συμφωνία θα συνοδευτούν από κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης εναντίον του λαού και να εμφανίσει την συντεταγμένη χρεοκοπία σαν «ελπιδοφόρα προοπτική εξόδου από την κρίση», επιχείρησε χτες με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Εκανε λόγο για «ιστορική επιτυχία» που δίνει το δικαίωμα στη χώρα «να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», επιδιώκοντας να παρουσιάσει τα οφέλη που αποκόμισαν το μεγάλο κεφάλαιο, οι εγχώριοι και ξένοι τραπεζικοί όμιλοι σαν «παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα».

Ο Λ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ακόμα ότι θα συνεχιστεί η σκληρή πολιτική λιτότητας και η προώθηση νέου γύρου διαρθρωτικών ανατροπών. «Συνεχίζουμε να έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανηφόρα. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε από τους τόκους και τα χρεολύσια, δεν έχουμε δικαίωμα να τα σπαταλήσουμε. Πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για να εκσυγχρονίσουμε τις δομές της χώρας, να κάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική, να νοικοκυρέψουμε το κράτος». Δηλαδή, να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα αντεργατικά μέτρα του νέου μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα υποστήριξε ότι «η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) όμως δεν είναι μόνο μέρα ικανοποίησης για όσα έχουν επιτευχθεί. Είναι και ευκαιρία περισυλλογής. Διότι γνωρίζουμε ότι επενδυτές και αποταμιευτές, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες απλοί πολίτες αυτής της χώρας, υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Και αυτό μας υποχρεώνει να σκεφτούμε τα λάθη μας, τα οποία μας ανάγκασαν να οδηγηθούμε στην αναδιάρθρωση του χρέους».

Ο πρωθυπουργός, παρότι ενδιαφέρθηκε για τις «απώλειες» των επενδυτών, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τους μικροεπενδυτές και δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το κούρεμα που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, χάνοντας μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ