Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΞΗ
Ζητά ένταση καταστολής από το FRONTEX

Κροκοδείλια δάκρυα χύνουν στις Βρυξέλλες για όσα περνούν οι πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα. Μέμφονται μεν τη χώρα για ελλιπείς υποδομές κι άσχημες συνθήκες κράτησης όσων συλλαμβάνονται. Στην πραγματικότητα, ζητούν από τις πάντα πρόθυμες ελληνικές κυβερνήσεις πιστή εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής ευρωενωσιακής πολιτικής, σύσταση ειδικού «κέντρου» ελέγχου και φακελώματος των μεταναστών που συλλαμβάνονται, αυστηρότερη συνοριοφύλαξη, στενότερη συνεργασία με τον αρμόδιο ευρωενωσιακό οργανισμό συνοριοφύλαξης FRONTEX.

Στο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ προχτές στις Βρυξέλλες η Ελλάδα φέρεται να βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων για τη μετανάστευση. Κατά πληροφορίες παρουσιάστηκε έκθεση της Κομισιόν που μιλούσε για «προβλήματα» και «ανησυχητικές» συνθήκες κράτησης στον Εβρο. Καλούσε τη χώρα να αναμορφώσει τις διαδικασίες παροχής ασύλου, να δημιουργήσει ειδικό κέντρο υποδοχής ταυτοποίησης και εξακρίβωσης των στοιχείων των μεταναστών, να βελτιώσει τις συνθήκες υποδοχής για όσους ζητούν άσυλο κ.ά.

Ακόμα, σε σχετικό κείμενο συμπερασμάτων τονίζεται ότι πρέπει να συνεχιστούν οι κοινές επιχειρήσεις στα σύνορα, ο FRONTEX να συνεχίσει να αναπτύσσει δικές του δυνάμεις (ουσιαστικά να φέρνει συνοριοφύλακες και από άλλες χώρες) για να συνδράμει το όποιο «αίτημα βοήθειας» κράτους μέλους, να εκπαιδεύει σχετικά προσωπικό των κρατών μελών, τα δε κράτη μέλη με τη σειρά τους να παρέχουν στον FRONTEX προς εκπλήρωση της «αποστολής» του όσους ειδικούς, εξοπλισμό και φύλακες χρειάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ