Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στο σταθμό απορριμμάτων

Καμία απόφαση δεν πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αφήνοντας για άλλη μια φορά αναπάντητο το αίτημα των κατοίκων της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης να σταματήσει η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που γίνεται δίπλα στα σπίτια τους και να χωροθετηθεί σε άλλη περιοχή ένα χιλιόμετρο πιο μακριά. Η Διοίκηση (ΝΔ) της Περιφέρειας από την αρχή της προχτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε αναρμόδια για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στον οποίο εντάσσεται η κατασκευή του συγκεκριμένου ΣΜΑ, και πέταξε το μπαλάκι στους υπό σύσταση Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και στην πολιτεία.

Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας με δυναμική κινητοποίηση στη συνεδρίαση, απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρα θέση ενάντια στη δημιουργία του ΣΜΑ στο χώρο που ξεκίνησε η κατασκευή του και να αποφασίσει αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ που σχεδιάστηκε το 2005, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την οικιστική ανάπτυξη που μεσολάβησε.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι που παλεύουν ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διώξεις και τις μηνύσεις σε βάρος τους μετά από σχετική παρέμβαση του Συνδέσμου ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας που επιδιώκουν να κάμψουν τον αγώνα τους για να προχωρήσει πάση θυσία η υλοποίηση του έργου.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των αγωνιζόμενων κατοίκων πήραν οι κομμουνιστές εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Κάλεσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει την αρμοδιότητα για τον ΠΕΣΔΑ, να αποφασίσει να σταματήσουν οι εργασίες στο ΣΜΑ της Ευκαρπίας και να προχωρήσει σε αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, καθώς και να απαιτήσει να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα (2022-09-20 00:00:00.0)
Οχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής - όχι στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών (2022-07-13 00:00:00.0)
Ετοιμο το θεσμικό πλαίσιο για τη νέα Φυλή στο Σχιστό! (2021-07-22 00:00:00.0)
Χρονοδιάγραμμα για να κλείσει η χωματερή (2014-11-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους (2012-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ