Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Αστέρια» στο ΣΕΦ

Από τις πιο σπουδαίες παρουσίες σήμερα στο ΣΕΦ είναι αυτή του Κουβανού Χαβιέ Σοτομαγιόρ

Sportidea

Από τις πιο σπουδαίες παρουσίες σήμερα στο ΣΕΦ είναι αυτή του Κουβανού Χαβιέ Σοτομαγιόρ
Ενας... γαλαξίας αστέρων αναμένεται σήμερα να φωτίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της διεξαγωγής του διεθνούς μίτινγκ «Αθήνα 2001» που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και ειδικά φέτος είναι αφιερωμένο στον «άνθρωπο ατμομηχανή», τον Τσέχο Ολυμπιονίκη Εμίλ Ζάτοπεκ. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, ανάμεσά τους μερικοί από τους καλύτερους αθλητές της χώρας μας, καλούνται από τις 17.45 (ΕΤ 1) να ξεδιπλώσουν τις αστείρευτες δυνατότητές τους και να κυνηγήσουν τα ρεκόρ και τις μεγάλες επιδόσεις. «Το "Αθήνα 2001" δε θα είναι μόνο μια καλή προετοιμασία ενόψει των φετινών τους υποχρεώσεων, αλλά θα αποτελέσει ένα από τα κυριότερα κριτήρια για τη συμμετοχή των αθλητών μας στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Λισαβόνας», δήλωσε χτες ο προπονητής της Εθνικής μας, Οδυσσέας Παπατώλης. Από ελληνικής πλευράς με στόχο τη διάκριση θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Θεοδωρίδης, Παυλακάκης, Γκαβέλας, Μπούκης, Γενοβέλης (200μ.), Σαρρής, Κοτσαρίνης, (400μ.), Δημότσιος, Οικονομίδης, ο Μάγος (60μ. εμπ.), Κοκότης, Συρράκος (ύψος), οι Ζαλαγκίτης, Λένης (τριπλούν), Κοκλώνη, Κουτρούλη (60μ.), Τσίκουρη, Καλογήρου (400μ.), Ραφτάκη, Σκούρτη, Χριστοπούλου (800μ.), Ρεντούμη, Ταμπάκη (60μ. εμπ.) Καφετζή, Μάρκου (τριπλούν), Τσιλιγγίρη, Εμμανουήλ, Πρεζεράκου και Τσίρμπα (επί κοντώ).

Από την πληθώρα των ξένων σπουδαίων αθλητών που θα δώσουν το «παρών», ξεχωρίζει η παρουσία του Κουβανού παγκόσμιου ρέκορντμαν στο άλμα εις ύψος, Χαβιέ Σοτομαγιόρ, ο οποίος σήμερα προβλέπεται ότι θα έχει «σκληρό» συναγωνισμό, καθώς αντίπαλοί του θα είναι ο Ρώσος χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Σεργκέι Κλιούγκιν, ο συμπατριώτης του Βιάτσεσλαβ Βορονίν, αλλά και οι Καναδοί Μαρκ Μπόσγουελ και Νουάνκου Μπόατενγκ. Μαζί τους θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο και ο Αλγερινός αθλητής Χαμάντ που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ εξέπληξε τους πάντες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Συγκλονιστικές, όμως, μάχες αναμένεται να έχουμε και σε άλλα αγωνίσματα όπου θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων πολλοί σπουδαίοι αθλητές όπως οι Αλεν Τζόνσον (Αμερική), Ανιέρ Γκαρσία (Κούβα)- μήκος, Γκλόρι Αλοζί (Νιγηρία), Κιμ Κάρσον (Αμερική), Μισέλ Φρίμαν (Τζαμάικα) - μήκος, Κιμουτάι, Κιπκουρούι, Κορίρ, Μπίβοτ, Γιαμπόι, Κόετς (Κένυα)-1000μ., Τζέιμς Μπολτς (Αγγλία), Ιλια Τζιβόρντοφ (Βουλγαρία), Τζερόμ Γιάνγκ (Αμερική), Ντέρεκ Μάιλς (Αμερική), Σουλάκ Τιλακαράντε (Σρι Λάνκα) - 400μ., Τσαρλς Φρίντεκ (Γερμανία), Γέλβις Κεσάντα (Κούβα), Γιόελ Γκαρσία (Κούβα), Ντένις Καπούστιν (Ρωσία) - τριπλούν.

Παράλληλα στις γυναίκες σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητη η παρουσία της Τζαμαϊκανής Ντιόν Χέμινγκς (400μ.), της Ρωσίδας Σβετλάνα Γκοτσαρένκο (200μ., 4χ400μ.) και της Νιγηριανής, Τσάριτι Οπάρα (400μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ