Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Κατάληψη ενάντια στη διάλυσή του

Από την κινητοποίηση το περασμένο Σάββατο
Από την κινητοποίηση το περασμένο Σάββατο
Κλιμακώνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στη μεθοδική διάλυση του ΚΕΑΤ. Με αίτημα αιχμής ότι «το ΚΕΑΤ είναι των τυφλών και όχι φιλέτο των ιδιωτών», η μαθητική κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων του Κέντρου, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ενημερώνοντας τους κατοίκους για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος εκατοντάδων τυφλών παιδιών και των οικογένειών τους, κάλεσαν συγχρόνως σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο μνημόνιο και τη μαύρη συγκυβέρνηση. «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου», «600 δισ. στείλαν στην Ελβετία και για το λαό φτώχεια και ανεργία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους δρόμους της Καλλιθέας.

Χτες με απόφαση της μαθητικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων του ΚΕΑΤ, καθώς και με τη στήριξη της ΣΕΑΑΝ ξεκίνησε κατάληψη του Κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Κέντρου έχει απολύσει μέχρι στιγμής 6 εργαζόμενους συμβασιούχους και κατευθύνεται στην απόλυση άλλων 16. Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας καθώς εδώ και ένα χρόνο είναι απλήρωτοι. Αυτό σηματοδοτεί ότι το ΚΕΑΤ θα πάψει οριστικά να παρέχει έστω και αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας των τυφλών παιδιών.

Σήμερα, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ (Θησέως 210 και Σπάρτης - Καλλιθέα) θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη για την πρόνοια, την ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ