Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ

ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: «Η εγχείρηση πέτυχε μένει να δούμε εάν ο ασθενής θα επιβιώσει. Μπορεί χρήματα να μην υπάρχουν, όμως ο χρόνος είναι αρκετός για να "αναρρώσουμε" αρκεί να ακολουθήσουμε κατά γράμμα την "αγωγή" (...) Ολα θα πρέπει να έχουν τη σφραγίδα της ομάδας Δράσης της Κομισιόν και του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ (...) Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν αλλά χρόνος υπάρχει αρκετός αφού το κτίριο που θα στεγάσει τον κ. Ράιχενμπαχ νοικιάστηκε για δώδεκα χρόνια» (το σχόλιο στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΨΕΥΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: «Πρώτιστος και καθοριστικός στόχος, λοιπόν, παραμένει η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου (...) Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα μπορέσει να εφαρμόσει αποτελεσματικά τους όρους και τις δεσμεύσεις του Μνημονίου» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: «Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Το μοντέλο του παρασιτικού καπιταλισμού πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του σε μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης (...) Ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να ηγηθούν σε αυτόν τον αγώνα; (...) Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα κάνουν κάποια βήματα προσαρμογής (...) χάρη στον "μη πολιτικό" πρωθυπουργό, το πολιτικό κλίμα βελτιώθηκε αισθητά (...) Τέσσερις μήνες αποδεικνύονται πάρα πολύ λίγοι για αλλαγή νοοτροπίας» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ: «Η λέξη κλειδί είναι "παραγωγή". Οι ευγενικές ψυχές της αριστεράς πάλεψαν για τη δίκαιη διανομή ενός προϊόντος που κάποιος άλλος, ίσως όχι και τόσο ευγενικός, μάλλον άπληστος καπιταλιστής κεφαλαιοκράτης παρήγαγε (...) Καλά θα κάνουμε να ασχοληθούμε λίγο και με την παραγωγή (...) Εδώ, δυστυχώς, δεν θα βρούμε αριστερό εγχειρίδιο, οπότε θα χρειασθούμε τους κακούς της ιστορίας, δηλαδή τους κεφαλαιοκράτες καπιταλιστές, τους τραπεζίτες και τις θεωρίες και τεχνικές τους (...) Την αριστερά στην εξουσία τη ζήσαμε επί σχεδόν 100 χρόνια και σε πολλές χώρες. Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. Αυτό, τουλάχιστον, το μάθαμε. Δεν χρειάζεται και η ελληνική εκδοχή της ανθρώπινης δυστυχίας στο σοσιαλιστικό παράδεισο που παρά τρίχα γλυτώσαμε πριν από εξήντα χρόνια» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ