Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Οργανώνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις

Ετοιμάζονται συσκέψεις και συνελεύσεις για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Απρίλη

Η μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων, για να μην υπάρξει καμιά μείωση στους μισθούς και για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, πρέπει να γίνει υπόθεση της πάλης των ίδιων των εργαζομένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν την παρέμβασή τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και εργοτάξιο, σε κάθε γραφείο.

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 4 Απρίλη, με στόχο την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα στοχεύουν στην αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων χωρίς να αποδέχονται καμιά μείωση στις αποδοχές τους. Χτες, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, βρέθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου και απαίτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης. Ταυτόχρονα το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής προχωρά αύριο Παρασκευή 23 Μάρτη σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του κλάδου για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας (στο ΕΚΑ 2ος όροφος, στις 6 μ. μ.).

Σήμερα, Πέμπτη, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) στις 6.30 μ.μ. και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΒ. Να σημειωθεί πως η ΕΕΛΠ, έχει αποφασίσει απεργία για τις 4 Απρίλη, ενώ θα προχωρήσει και σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 27 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. (Κάνιγγος 27). Αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία έχουν πάρει, επίσης, οι Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου και Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ).

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απ' την πλευρά του, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς και μέσα από μαζικές διαδικασίες «να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε απεργία στις αρχές Απρίλη για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς και τα μεροκάματα». Αλλες παρεμβάσεις που προετοιμάζει το Συνδικάτο, είναι:

-- Στο Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 26 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ, «ο οποίος μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για γιατρούς και φάρμακα».

-- Στο Παρακαταθηκών και Δανείων την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., «γιατί μετά το πετσόκομμα των μισθών μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη από τους τόκους των δανείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ