Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ψάχνει δικαιολογίες για να καλύψει την αδιαλλαξία της

Κάτω από την πίεση ενός αγώνα που κλείνει πέντε μήνες, έχει γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και έχει λάβει διεθνή διάσταση, η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, προσπάθησε χτες να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση της σε απαντητική επιστολή προς το σωματείο.

Προσπαθώντας να «φοβερίσει» τους απεργούς χαλυβουργούς, επικαλούμενη αστήριχτες δικαιολογίες επιμένει να συκοφαντεί τον ηρωικό αγώνα που δίνουν συσπειρωμένοι στο σωματείο. Ισχυρίζεται ότι δεν συναντά τους απεργούς γιατί έχουν στο πλευρό τους αλληλέγγυους σε κάθε κινητοποίηση δεκάδες εκπροσώπους σωματείων και φορέων μαζί με απλούς εργαζόμενους και αξιώνει «...οποιαδήποτε συνάντηση να γίνεται με όρους ευπρέπειας και όχι κάτω από την τρομοκρατία της "ντουντούκας" και με τη συμπαράστασης κάθε είδους άσχετων στρατευμένων χειροκροτητών και συνθηματολόγων».

Ακόμα πιο υποκριτικά προσπαθεί να πιαστεί και να συκοφαντήσει το σωματείο χρησιμοποιώντας ρεπορτάζ του «Ρ» στις 17/3 στο οποίο εκ παραδρομής γράφτηκε ότι το σωματείο κατήγγειλε στον υπουργό Εργασίας ότι η εργοδοσία δεν έχει κολλήσει τα ένσημα του δώρου των Χριστουγέννων, αντί για τις μέρες της κανονικής άδειας που δεν είχαν λάβει που είναι το σωστό. Το σωματείο δηλαδή κατήγγειλε, ότι οι εργαζόμενοι που οι περισσότεροι δεν είχαν πάρει πάνω από 15 ημέρες άδεια μέχρι την έναρξη της απεργίας λόγω αυξημένης παραγωγής, τις υπόλοιπες τις πληρώθηκαν στο τέλος του χρόνου, αλλά χωρίς τα αντίστοιχα ένσημα. Βέβαια, γι' αυτό το γεγονός δεν αναφέρει τίποτα η εργοδοσία και κάνει την ...ανήξερη. Και αφού τελειώνει με όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνει ότι οι 93 απολύσεις είναι «διευθυντικό δικαίωμα» και χαρακτηρίζει το αίτημα «μαξιμαλιστικό»!

Επαναλαμβάνει όσα υποστηρίζει περί δύσκολων συνθηκών εδώ και καιρό, παρά το γεγονός ότι ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών έχει ξεσκεπάσει τον μοναδικό στόχο που είχε από την αρχή, δηλαδή, να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Γι' αυτό δεν λέει κουβέντα, για τα σχέδια αναβάθμισης της επιχείρησης μετά και από την άδεια που έλαβε για κατασκευή λιμανιού μπροστά από το εργοστάσιο την ώρα που εκβίαζε με κλείσιμο, για τα εκατομμύρια του δανείου που χορήγησαν τράπεζες και κυρίως ότι λειτούργησε σαν «λαγός» των βιομηχάνων καθώς όσα ζητούσε στην αρχή δηλαδή να δουλεύουν μέσα στη φωτιά για 500 ευρώ ήρθε λίγο καιρό αργότερα η κυβέρνηση να τα νομοθετήσει.

  • Εκδήλωση - γλέντι αλληλεγγύης για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ Καβάλας, τη Δευτέρα 26 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο ΤΕΙ Καβάλας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ