Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίστηκαν αλλαγές στο «πόθεν έσχες»

«Παρών» επί της αρχής από το ΚΚΕ, που επανέλαβε το σύνολο των προτάσεών του

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητων και του Μ. Χαρακόπουλου της ΝΔ για αλλαγές στη διαδικασία του «πόθεν έσχες». Μεταξύ άλλων, προβλέπει τον αναδρομικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών από το 1974, την ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων όλων των υπόχρεων και όχι μόνο των βουλευτών και την κατάσχεση υπέρ του Δημοσίου των περιουσιακών στοιχείων που δε δηλώνονται στο «πόθεν έσχες».

Ψηφίζοντας «παρών» επί της αρχής ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, τόνισε πως το πρόβλημα της λεγόμενης διαπλοκής και της διαφθοράς οφείλεται στη λειτουργία του ίδιου του συστήματος, που γεννά αυτά τα φαινόμενα, τα οποία φυσικά δεν εξαλείφονται με απλές νομοθετικές ρυθμίσεις που κινούνται μέσα στα όρια του συστήματος. Τα όσα προβλέπει η πρόταση νόμου, υπογράμμισε, αντιμετωπίζουν κάποιες πλευρές του ζητήματος αλλά έχουν περιορισμένο χαρακτήρα και γι' αυτό δεν θα υπάρξουν σοβαρά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της διαπλοκής.

Ο Αντ. Σκυλλάκος ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ για το θέμα οι οποίες περιλαμβάνουν: Την κατάργηση κάθε απόρρητου (τραπεζικού, φορολογικού και επιχειρηματικού) όχι μόνο απέναντι στις αρμόδιες αρχές αλλά σε όλη την κοινωνία. Την ονομαστικοποίηση των τίτλων του Δημοσίου και των μετοχών των ανωνύμων εταιρειών και, το κυριότερο, τον έλεγχο στην εξαγωγή των κεφαλαίων στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ