Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναμασά συκοφαντίες και κινδυνολογία

Το στίγμα της «ανάπτυξης» που οραματίζεται σε βάρος του λαού έδωσε χτες σε συνέντευξή του ο Αντ. Σαμαράς

Την απόλυτη δέσμευση της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στην πλουτοκρατία και την ΕΕ να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τα βάρβαρα μέτρα και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος επιβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1.

Δεν έκρυψε ότι όραμά του είναι να μετατραπεί η χώρα σε μια απέραντη «ελεύθερη ζώνη», που τα μονοπώλια θα έχουν στη διάθεσή τους πάμφθηνη εργατική δύναμη. «Καταφέραμε να διώξουμε το ναυτιλιακό κεφάλαιο. Πού είναι τα ναυπηγεία που έπρεπε να είχαμε; Δεν υπάρχουν. Πού είναι οι ελεύθερες οικονομικές ζώνες; Πού είναι το διεθνές ναυτιλιακό κέντρο;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα για το πώς η ΝΔ θα επιδιώξει να προσελκύσει επενδύσεις, αν πάρει το πάνω χέρι στη διακυβέρνηση.

Η ανάπτυξη που επιδιώκει, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνει το όραμα να γίνει η Ελλάδα «το επίκεντρο της παραθεριστικής κατοικίας στην Ευρώπη, διεθνές επίκεντρο θρησκευτικού τουρισμού και ίσως τεράστιος παραγωγός ενέργειας, φυσικού αερίου», με τα μονοπώλια να ετοιμάζουν πλιάτσικο στην περιουσία του λαού.

Ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η πλήρης υλοποίηση του μνημονίου είναι δεδομένη («εντάξει το πρόγραμμα που - εδώ που μας έφεραν ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ - μας έχουν βάλει οι ξένοι», είπε χαρακτηριστικά). Ταυτόχρονα, κάτω από το γενικό τίτλο «αριστερά» προσπάθησε να συκοφαντήσει και το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «θέλει να βουλιάζει ο τόπος και να κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου». Ταυτόχρονα, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Εγώ θέλω εθνική συνεννόηση. Συνεννόηση με όλους που είναι αναγκαία. Οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα θελήσω να αγκαλιάσω το σύνολο του κόσμου».

Ταυτόχρονα προανήγγειλε την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και καταστολής σε βάρος των μεταναστών, δείχνοντας τα δόντια της καταστολής συνολικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Στην τρομοκράτηση του λαού και στη συκοφάντηση του ΚΚΕ εστίασε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης. Εμμένοντας στην αντιδραστική «θεωρία των άκρων» μίλησε στο «Real Fm» για κόμματα, «από δεξιά και αριστερά, που στην πράξη θέλουν τη χώρα έξω από την Ευρωζώνη και απομονωμένη νησίδα», κινδυνολογώντας ότι «δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες μας».

Σε μια επίδειξη χυδαίου αντικομμουνισμού, είπε ακόμα ότι «εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα Αλβανία του Χότζα», και επανέλαβε την επιθυμία της ηγεσίας της ΝΔ οι εκλογές να γίνουν στις 29 Απρίλη ή το πολύ στις 6 Μάη. Χτες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντ. Μπένετ Σμιθ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ