Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Την προσπάθεια του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Λάρισας (ΦΟΔΣΑ) και των δημάρχων που συμμετέχουν σ' αυτόν να περάσουν σε ιδιώτη τη διαχείριση των απορριμάτων, προχωρώντας σε δημοπράτηση του συνόλου των υπηρεσιών στο ΧΥΤΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Λάρισας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για απόφαση που ανοίγει το δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει ότι είχε, έγκαιρα, προειδοποιήσει πως ο «Καλλικράτης» αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση κι ότι μέσα από τους δήμους και την Περιφέρεια θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του λαού, όπως φόροι, τέλη, χαράτσια, ελαστικές μορφές εργασίας, εφεδρείες, εμπορευματοποίηση Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δραστηριοτήτων κ.λπ.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα και απαιτεί: Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δημοπράτησης των υπηρεσιών. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Τοπική Διοίκηση και μεταφέρει βασικές αρμοδιότητές της σε ιδιώτες. Ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων από τις υπηρεσίες των δήμων, με ταυτόχρονη κατάργηση της ανταποδοτικότητας, την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού και υποδομής, την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ