Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΛΑΡΙΣΑ
Αποχή για δεδουλευμένα και Συμβάσεις

Σε αποχή από την καθαριότητα των σχολείων, με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, καθώς και για την ανανέωση των συμβάσεών τους για την επόμενη σχολική χρονιά, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της Λάρισας, με απόφαση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών του νομού.

Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας κι από κει θα πάνε για παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή της πόλης.

Στους 93 εργαζόμενους με σύμβαση έργου στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων οφείλονται οι μισθοί των τεσσάρων τελευταίων μηνών (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης), καθώς το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις σχολικές επιτροπές μόνο το 30% των πιστώσεων, που αντιστοιχούν στους μισθούς των μηνών Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, ενώ πρόθεσή του είναι οι υπόλοιπες πιστώσεις να δοθούν είτε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ή ακόμα και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, δηλαδή την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου του σωματείου, ο πρόεδρός του, Χρ. Καλούσης, σημείωσε: «Η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ - βιομηχάνων οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, που αμείβονται στην πλειοψηφία τους με μισθούς των 300 ευρώ το μήνα, αποδομώντας, ταυτόχρονα, τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Τις ίδιες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων που, ως εργοδότης, αδιαφορεί πλήρως τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Και συνέχισε: «Προειδοποιούμε μικρή μερίδα "πρασινογάλαζων" διευθυντών των σχολείων καθώς και μερίδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να μην επιχειρήσουν (όπως κάνανε την προηγούμενη φορά) να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους για να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του σωματείου τους. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές των σχολείων, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, στον αγώνα για δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα παρέχει τα απαραίτητα μέσα για ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ