Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Προσπαθεί να κρύψει το ρόλο της με αντικομμουνισμό

Αφού κατήγγειλε τη διάλυση του «διαλόγου» με το ΣΕΒ τώρα εκφράζει την ανησυχία του για το ΚΚΕ

Τους μύχιους πόθους όσων θα ήθελαν το ΚΚΕ να εγκλωβίζεται σε μια «αντιμνημονιακή» πορεία (δηλαδή να συγκαλύπτει την αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων και να διεκδικεί μια καλύτερη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας) απηχεί η ... παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) που σε ανακοίνωσή του εκτιμά πως ... επιβεβαιώνονται όσοι λένε ότι «η εκτροπή του ΚΚΕ παίρνει διαστάσεις και ρυθμούς κατρακύλας και χιονοστιβάδας».

Η διοίκηση του ΕΚΗ έβγαλε ανακοίνωση αφού, στο πρόσφατο συνέδριό του, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποκάλυψαν το ρόλο που έχει αναλάβει για τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Τολμούν να εμφανίζονται ως τιμητές του ΚΚΕ εκείνοι που στο συνέδριο κατήγγειλαν (στην ίδια την εισήγηση) τους κομμουνιστές και όλους όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ επειδή διέλυσαν τον «διάλογο» όπου ΣΕΒ και ΓΣΕΕ προετοίμαζαν όσα λίγες εβδομάδες μετά έγιναν νόμος του κράτους κατακρεουργώντας μισθούς και ΣΣΕ. Ασφαλώς, όλοι αυτοί θα ήθελαν ένα ΚΚΕ στα μέτρα τους που θα υπονομεύει τους εργατικούς αγώνες μέσα από κοινωνικούς «διαλόγους» και συνδιαλλαγή με την εργοδοσία. Τους ενοχλεί η συνεπής στάση του Κόμματος που είναι πάντα παρόν και μπροστάρης στους αγώνες και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Τους ενοχλεί που το ΚΚΕ ξεσκεπάζει τον ύπουλο ρόλο της ΠΑΣΚΕ και των συνεταίρων της που με κάθε ευκαιρία ξεπουλούν τους εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρει για το θέμα: «Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός αποτελεί την δεύτερη φύση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δεν πέρασαν 4 μέρες και επιβεβαιώθηκε η καταγγελία μας για ενιαίο κέντρο στο Ηράκλειο το οποίο επεξεργάζεται και διευθύνει την αντι-ΚΚΕ επίθεση και περιλαμβάνει και το προεδρείο του ΕΚΗ.

Πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν να "αναβαπτιστούν" στην κολυμπήθρα του αντικομμουνισμού, εξασφαλίζοντας τα εύσημα από το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό.

Το ίδιο κάνει σήμερα και το προεδρείο του ΕΚΗ. Ας βγάλουν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδικασίες - εξπρές για τον έλεγχο των συσχετισμών (2015-11-22 00:00:00.0)
Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια (2015-06-03 00:00:00.0)
Θετικό αποτέλεσμα για τη ΔΑΣ (2012-11-15 00:00:00.0)
Τριπλασίασε τις δυνάμεις της η ΔΑΣ (2012-10-02 00:00:00.0)
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν όσους ενοχλούν την εργοδοσία (2010-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ