Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ζυμώνουν συγκυβέρνηση για να τσακίσουν το λαό

Ο λαϊκός παράγοντας και οι τάσεις χειραφέτησης από την αστική πολιτική, ανησυχούν την πλουτοκρατία και τα επιτελεία των δυο κομμάτων

Η δύναμη του ΚΚΕ είναι αυτή που θα κρίνει αν την επόμενη των εκλογών ο λαός θα ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι σε όσους θέλουν να τον οδηγήσουν πιο βαθιά στην κόλαση
Η δύναμη του ΚΚΕ είναι αυτή που θα κρίνει αν την επόμενη των εκλογών ο λαός θα ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι σε όσους θέλουν να τον οδηγήσουν πιο βαθιά στην κόλαση
Με το κλείσιμο της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας των εκλογών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την Τετάρτη ο Λ. Παπαδήμος θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για «απολογισμό του κυβερνητικού έργου». Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, προκειμένου να του ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και να δρομολογηθεί η προσφυγή στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, υπουργοί της συγκυβέρνησης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τάσσονται ανοιχτά υπέρ της μετεκλογικής συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Ορθάνοιχτο αφήνει το ενδεχόμενο και η ηγεσία της ΝΔ, καθώς τάσσεται υπέρ «μια βιώσιμης κυβέρνησης» μετά τις κάλπες. Ωστόσο, επιχειρώντας να χειραγωγήσουν λαϊκές συνειδήσεις και από το φόβο να μεγαλώσουν οι αναταράξεις στο αστικό σύστημα από το αποτέλεσμα των εκλογών, στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι η κυβέρνηση «δεν έπρεπε να πάει σε εκλογές», ισχυριζόμενοι ότι «υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης».

«Για λόγους καθαρά θεσμικούς και δεοντολογίας η ημερομηνία των εκλογών δεν πρέπει να ανακοινωθεί πριν γίνει η συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οταν θα έρθει ο πρωθυπουργός, το Σάββατο το βράδυ, από την Κύπρο θα γίνουν επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο σημαίνει πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε χτες ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος με συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο οριοθετώντας το χρόνο των εκλογών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι προέχει «η ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης» και είπε ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φημολογία για αναβολή των εκλογών».

Κατά της διεξαγωγής εκλογών τάχθηκε χτες με μεγάλη δόση τρομοκρατίας η υπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου.«Επέμενα ότι δεν έπρεπε να πάμε σε εκλογές, όταν το Κοινοβούλιο έπρεπε να αποφασίσει για μεγάλο όγκο πραγμάτων. Από το Γενάρη μέχρι σήμερα ο τρόπος που οργανώθηκε η προεκλογική περίοδος ήταν το αποτέλεσμα αυτής της εικόνας, κόμματα να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και τα αποτελέσματα ελπίζω να μην είναι ολέθρια για τη χώρα. Νιώθω σαν να χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου», ισχυρίστηκε στη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπετενιώτης, υποστήριξε ότι «οι εκλογές ενδεχομένως να προσθέσουν προβλήματα». Από κοντά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Βαλυράκης, ισχυρίστηκε ότι «η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτή τη φάση, ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση»! Μάλιστα ο ίδιος έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι «ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή επιβάλει την εξάντληση της συνταγματικής τετραετίας». Πρόσθεσε όμως ότι «η σημερινή Βουλή μπορεί να δώσει άμεσα κυβερνητικό σχήμα εθνικής ενότητας», τασσόμενος υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας αμέσως μετά τις κάλπες.

Υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δήλωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.«Η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά. Οι ανάγκες του τόπου είναι αυτές που καθιστούν εφικτή και ρεαλιστική τη μετεκλογική συνεργασία, όχι οι κομματικές επιθυμίες, και αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους», δήλωσε με συνέντευξή του στο «in.gr». Υπέρμαχος μίας μετεκλογικής συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «βάσει μίας προγραμματικής σύγκλισης και μίας συνεννόησης», εμφανίστηκε χτες και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ