Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ολοκλήρωσε την κάθαρση της πολυεθνικής

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ψήφισαν την τροπολογία για συμβιβασμό, θάβοντας οριστικά το δικομματικό σκάνδαλο

Τον προκλητικό ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση συμβιβάστηκε και ψήφισε συμφωνία με την πολυεθνική SIEMENS (ΖΗΜΕΝΣ), γιατί η εταιρεία «πιστεύει στην ελληνική οικονομία» επικαλέστηκε χτες ο υπουργός Οικονομίας, Φ. Σαχινίδης, προκειμένου να υπερασπιστεί το σχετικό άρθρο σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που εγκρίθηκε με ονομαστική ψηφοφορία. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 164 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, 75 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξε και ένα «παρών».

Αιτιολογώντας τη ρύθμιση ο Φ. Σαχινίδης, υποστήριξε πως «η SIEMENS αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, οπου απασχολεί πάνω από 600 εργαζόμενους. Η SIEMENS πιστεύει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε μια σταθερή οικονομική κατάσταση. Εξετάζει την επένδυση εργοστασίου παραγωγής ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα απασχολήσει άλλους 700 εργαζόμενους».

Προκλητικό χαρακτήρισε τον ισχυρισμό στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης. Επικαλέστηκε ντοκουμέντα που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της SIEMENS, σημειώνοντας ότι «την επένδυση η SIEMENS θα την έκανε έτσι κι αλλιώς και δεν την κάνει για την Ελλάδα ή την... ψυχή της μάνας της, την κάνει γιατί τη συμφέρει. Ιδίως, αφού με την πολιτική σας θα έχει εργαζόμενους σκλάβους».

Αναφερόμενος στην υποτιθέμενη «πίστη» της SIEMENS στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, σχολίασε ότι δεν είναι σοβαρή. Η SIEMENS μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εδώ η εταιρεία λέει πως δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο! Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει "αθώα περιστερά" τη SIEMENS χωρίς να κερδίσει τίποτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ