Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΞΟΡΚΙΑ

«ΧΑΛΑΣΕ» Η ΚΙΝΑ; «Το αυξανόμενο κόστος στην Κίνα - όπου (...) οι μισθοί αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς - καθιστά ελκυστικότερη την παραγωγή εντός συνόρων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Το ακριβό πετρέλαιο προσθέτει στο κόστος, αυξάνοντας τις τιμές των φορτίων» (από ανάλυση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ: «Επένδυση 600 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων προγραμματίζει η Ford Motor Co στις εγκαταστάσεις που ήδη διαθέτει στην κινεζική πόλη Τσονγκ - Κινγκ (...) "Η κινεζική αγορά είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη και θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ογκούμενη ζήτησή της, ξεκινώντας αυτήν την προσπάθεια ήδη από το 2014", ανακοίνωσε η εταιρεία» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΠΡΟΟΔΟΣ: «Ο πλούτος των εθνών μπορεί να αυξάνεται, αλλά αυτό συμβαδίζει με μια σφαγή των πληθυσμών, που αναγκάζονται να εργάζονται ολοένα και περισσότερο κερδίζοντας ολοένα και λιγότερα (...) Τι είναι πρόοδος λοιπόν; (...) πόσο άραγε απέχει αυτό το σύστημα από τον Μεσαίωνα, όταν η μοναδική επιλογή που αφήνει στους ανθρώπους δεν αφορά πια στη ζωή τους αλλά στο θάνατό τους;» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ως μεταρρυθμιστής είχε διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην κατάρρευση του καθεστώτος του Εριχ Χόνεκερ (...) ο κ. Γκίζι τάσσεται ολόψυχα υπέρ της διατήρησης του ευρώ (...) "πρέπει να φροντίσουμε οι πολίτες να αγαπούν την Ευρώπη"» (από συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΞΟΡΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ: «Ο Τζερζίνσκι ορκίστηκε να εκδικηθεί με κόκκινο τρόμο (...) ο Λένιν εξακολουθούσε να πιστεύει στη δικτατορία (...) ήταν η σειρά των αγροτών να επαναστατήσουν. Στην πόλη άρχισαν να απεργούν και οι εργάτες (...) τους συλλάμβαναν οι μπολσεβίκοι (...) Ο Λένιν διέταξε να κατασταλεί η εξέγερση. Εργάτες αγρότες είχαν εγκαταλείψει τους μπολσεβίκους και ο Λένιν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κομμουνιστικό σύστημα. Οι μπολσεβίκοι όμως έλεγχαν την πολιτική εξουσία» (από χτεσινή εκπομπή της ΝΕΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ