Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο καθένας με τους συμμάχους του

Αναφορά στις συστάσεις του ΔΝΤ να υπερψηφιστούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έκανε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη Σιάτιστα

Από τη μαζική σύσκεψη στη Σιάτιστα
Από τη μαζική σύσκεψη στη Σιάτιστα
Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων γουνοποιών, των γυναικών και των μικροπαραγωγών αγροτών της περιοχής της Σιάτιστας, όπου η ανεργία αγγίζει το 50%, αναδείχθηκαν χτες το απόγευμα σε σύσκεψη - συγκέντρωση που έγινε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δημαρχείου. Ανάμεσα σε άλλα η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως, παρά τις επιμέρους διαφορές από τόπο σε τόπο, «επί της ουσίας συναντιόνται σήμερα εργάτες, αγρότες, μικροεπιχειρηματίες στα ίδια προβλήματα και με την ίδια αφετηρία». Και συνέχισε:

«Μόλις τώρα με ενημέρωσαν για τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Στην Ελλάδα, λέει, τα κόμματα που εμπιστεύεται το ΔΝΤ για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και κάλεσε τον ελληνικό λαό να τα υπερψηφίσει. Καταλαβαίνετε ότι εμείς αισθανόμαστε πολύ μεγάλη τιμή και αξιοπρέπεια, γιατί δε συμπεριλαμβανόμαστε στα κόμματα που το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να τα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το ΔΝΤ - είναι με το μέρος του ελληνικού λαού; - ή η ΕΕ ή οι άλλοι παράγοντες βγαίνουν ανοιχτά και λένε, ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. `Η εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση που πρέπει να δημιουργηθεί μετά τις εκλογές πρέπει να είναι κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει όλες τις αποφάσεις. Είναι φανερό γιατί.

Κοιτάξτε, εμείς δεν το εκλαμβάνουμε αυτό απλά σαν μια εξωτερική επέμβαση προς τον ελληνικό λαό. Στην πραγματικότητα, έτσι κάνουν οι σύμμαχοι, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, αυτή είναι η τρόικα. Παρεμβαίνουν για να στηρίξουν όχι στενά τα συμφέροντα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης στην Ελλάδα. Τα συμφέροντα των ισχυρών επιχειρηματιών, παντού. Στη βιομηχανία, στη ναυτιλία, στις τράπεζες, στο εμπόριο, στην αγροτική παραγωγή. Συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι.

Μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει μία και μοναδική συμμαχία: Τη συμμαχία εκείνη που ενώνει τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα με ποιες εργασιακές σχέσεις δουλεύουν, με τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών, των μικρών επιχειρηματιών. Εμείς αυτή την κοινωνική συμμαχία αναγνωρίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ