Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΓΝΟ»
Η εργοδοσία πήρε πίσω την καταγγελία της σύμβασης

Θετική εξέλιξη πέτυχαν στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην επιδιωκόμενη από την εργοδοσία επιχείρηση μείωσης των μισθών. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της ΑΓΝΟ είχε καταγγείλει από το Φλεβάρη την επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων και επί δύο μήνες πίεζε τους εργαζόμενους, με τρομοκρατικά διλήμματα, να δεχθούν μείωση στους μισθούς τους. Αρχικά έκανε λόγο για μείωση που θα έφτανε μέχρι το 20% του μισθού τους και στη συνέχεια τους πίεζε να δεχθούν μείωση 11%. Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες.

Μετά τη 48ωρη απεργία, την οποία περιφρούρησαν δυναμικά οι εργάτες, η εργοδοσία «πήρε πίσω» την καταγγελία της σύμβασης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει. Την ερχόμενη βδομάδα οι εργάτες θα κάνουν Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Απολύσεις στη ΦΑΓΕ

Στο μεταξύ, προχτές, Πέμπτη, η εργοδοσία της ΦΑΓΕ στο εργοστάσιο στο Αμύνταιο της Φλώρινας προχώρησε σε 7 απολύσεις εργαζομένων στην παραγωγή και τις διοικητικές υπηρεσίες. Οι απολύσεις έγιναν για λόγους μείωσης του προσωπικού στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης. Με αυτόν τον τρόπο η ΦΑΓΕ εντείνει την επιθετικότητά της στους εργαζόμενους, συνεχίζοντας τις απολύσεις - μόνο στο εργοστάσιο στην Αθήνα έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 130 απολύσεις στη διάρκεια της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ