Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενστάσεις για ρεσιτάλ νοθείας κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις

Το μέγεθος της νοθείας στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΣΕΔΑ) και του Σωματείου Εργαζομένων Βρεφοκομείου Δήμου Αθήνας είναι τέτοιο που επισκίασε κάθε άλλη διαδικασία και χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών. Πρωταγωνιστής σε αυτήν τη νοθεία είναι η ΔΑΚΕ. Η ΠΑΣΚΕ και η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα.

Για τη νοθεία αυτή τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ήδη καταθέσει ενστάσεις και επιδώσει σχετικό εξώδικο, το οποίο αφορά τις εκλογές στο ΣΕΔΑ.

Σύμφωνα με αυτές το Διοικητικό Συμβούλιο στο ΣΕΔΑ όρισε (!) την εφορευτική επιτροπή αντί αυτή να εκλεγεί από τη γενική συνέλευση. Αυτή η εφορευτική επιτροπή εντελώς αυθαίρετα αφαίρεσε από το λογότυπο του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ τη φράση «Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ». Ακόμα μία από τις ενστάσεις αφορά στη συμμετοχή εργαζομένων στην ψηφοφορία χωρίς να προσκομίζουν, όπως προβλέπεται, βιβλιάριο υγείας ή χωρίς αυτό να σφραγίζεται, γεγονός που διευκολύνει τη διπλοψηφία. Επίσης, στην κατάσταση ψηφισάντων είχαν εγγραφεί δύο τουλάχιστον εργαζόμενοι που είναι μέλη άλλου σωματείου. Αυτοί οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για αυτό με υπεύθυνη δήλωσή τους!

Στο Σύλλογο του Βρεφοκομείου, πέρα από τη μη προσκόμιση βιβλιαρίων ή τη μη σφράγισή τους, οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν ότι την πρώτη μέρα των εκλογών μετά τη λήξη της ψηφοφορίας η εφορευτική επιτροπή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντί να σφραγίσουν την κάλπη την έκλεισαν με σιλοτέιπ και αντί να κρατήσουν το εκλογικό υλικό (κατάσταση ψηφίσαντων κ.λπ.) το παρέδωσαν σε αναρμόδια άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ