Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ

Ενα βήμα μπροστά στην ταξική συσπείρωση και τον συντονισμό της δράσης των οδηγών φορτηγών έγινε την περασμένη Κυριακή, με τη συγκρότηση Επιτροπής ΠΑΜΕ Οδηγών Φορτηγών.

Η συγκρότηση της Επιτροπής ΠΑΜΕ ήταν η απόφαση της μαζικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, στην οποία συμμετείχαν οδηγοί από όλους τους χώρους, όπως της μεταφοράς κοντέινερ, των φορτηγών ψυγείων, των πρακτορείων, των τεχνικών εταιρειών κ.ά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, με την άγρια εκμετάλλευση που βιώνουν από τους επιχειρηματίες του χώρου, των οποίων την επιθετικότητα ενισχύουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης, αναδείχθηκαν συνολικά τα όσα βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την αντιλαϊκή πολιτική. Καταγγέλθηκε με τον πιο έντονο τρόπο η τακτική της διοίκησης του Συνδικάτου Οδηγών Φορτηγών (ΠΑΣΚΕ), όπου κυριαρχούν δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, και όπως αναφέρθηκε υπονομεύει συνειδητά κάθε προσπάθεια αγωνιστικής οργάνωσης και αντίστασης του κλάδου.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στη σύσκεψη όλες οι τοποθετήσεις «κατέδειξαν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας πόλος συσπείρωσης - αντίστασης, ένα μετερίζι ταξικού αγώνα που θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην καταιγίδα των μέτρων που φέρνουν μεγαλύτερη ανεργία, νέες μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.». Καλεί τους οδηγούς φορτηγών να στηρίξουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους την Επιτροπή, να αποκτήσει βάσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, για το σπάσιμο της τρομοκρατίας, την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. «Να αγωνιστούμε μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος, τις γραμμές του ΠΑΜΕ» με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων. Καλούν τους οδηγούς να γραφτούν όλοι στο Συνδικάτο, να αλλάξουν τους συσχετισμούς «και να το κάνουμε κάστρο του ταξικού αγώνα και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ