Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Την εμπιστοσύνη τους στην Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) έδειξαν οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 2 έως τις 10 Απρίλη.

Παρά τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου, με τη μαζική εγκατάλειψη, τον επαναπατρισμό χιλιάδων μεταναστών, αλλά και τη μετανάστευση πολλών Ελλήνων εργαζομένων στις κατασκευές, στις εκλογές του Συνδικάτου συμμετείχαν 1.192 οικοδόμοι (πέρσι είχαν ψηφίσει 2.640).

Η Ταξική Ενότητα πήρε 1.167 ψήφους και το σύνολο των εδρών (17) στο ΔΣ και εξέλεξε 15 αντιπροσώπους για το ΕΚΘ και 12 για την Ομοσπονδία Οικοδόμων. Η Συνδικαλιστική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ) πήρε 25 ψήφους και καμία έδρα στο ΔΣ.

Με ανακοίνωσή της, η Ταξική Ενότητα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, να βάλουμε το λιθαράκι μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να συσπειρώσουμε ιδιαίτερα τους νέους εργαζομένους, τους ανέργους του κλάδου, ώστε να συνεχιστεί η αγωνιστική ταξική πορεία του συνδικάτου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ