Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παράνομη θέλει την απεργία η εργοδοσία

Συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. έξω από τα δικαστήρια

Στο μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου οδηγεί σήμερα το πρωί, η εταιρεία ΕΠΑΝΑ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα) τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κάνουν εδώ και 13 μέρες.

Να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι προχώρησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να επιβάλλει μειώσεις μισθών κατά 22% και να προχωρήσει στην απόλυση τριών συναδέλφων τους.

Η εταιρεία με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ζητάει να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική με βασικό επιχείρημα ότι οι μειώσεις μισθών κατά 22% είναι νόμιμες με βάση το νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αφορά τις μειώσεις των μισθών και ημερομισθίων, σύμφωνα με την υπ' αριθμό 6/28-2-2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Επικαλείται δηλαδή το έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης που έπραξαν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δώρο στα μονοπώλια και την καπιταλιστική κερδοφορία, αναγορεύοντάς το ξεδιάντροπα και σε γενικό συμφέρον.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ξεκάθαρα, ότι δεν θα τους λυγίσουν ούτε οι απειλές, ούτε οι εκφοβισμοί της εργοδοσίας, θα δώσουν τη μάχη μέχρι τη νίκη γιατί ακριβώς δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν. Στη δουλειά για 400 και 500 ευρώ δε γυρίζουν!!

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου τονίζει πως όταν οι εκφοβισμοί και οι απειλές της εργοδοσίας (ελιγμός «είτε δέχεστε μειώσεις 10% είτε παίρνω την εταιρεία και φεύγω»...) έπεσαν στο κενό, τότε προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια για να πετύχει τους σκοπούς της. Τέλος καλεί όλους τους εργάτες και τις εργάτριες, τα σωματεία και τους φορείς του νομού, όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απεργών στην Ανακύκλωση ΕΠΑΝΑ, να δώσουν το «παρών» σήμερα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. έξω από τα δικαστήρια, σε κινητοποίηση συμπαράστασης που διοργανώνει το σωματείο και το ΠΑΜΕ, όσο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ