Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
Ενόχλησε η δράση συνδικαλίστριας

Απαράδεκτη επίθεση του προέδρου του σωματείου στη συνδικαλίστρια Κ. Γεροπαναγιώτου, στέλεχος του ΠΑΜΕ

Εντονη φραστική επίθεση δέχτηκε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου του Ρίου, από τον Δημήτρη Κούλη, στέλεχος της ΔΑΚΕ και πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος ενοχλήθηκε από την αγωνιστική δράση της συνδικαλίστριας.

Ο συνδικαλιστής, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, τη χαρακτήρισε διαπλεκόμενη, ισχυριζόμενος ότι λείπει παράνομα από την εργασία της, ενώ η Κ. Γεροπαναγιώτη είχε συνδικαλιστική άδεια.

Για αντικομμουνιστική επίθεση, «που επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση των κομμουνιστών και συνδικαλιστών στελεχών του ΠΑΜΕ», κάνει λόγο σε ανακοίνωση - καταγγελία της η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της ΕΣΑΚ και τονίζει: «Γνωρίζει καλά ο Δ. Κούλης και η παρέα του, ότι οι κομμουνιστές και οι άλλοι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος χρησιμοποιούν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, για να οργανώσουν την αντίσταση και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου, ΕΕ και σε όσους τους στηρίζουν.

Αυτή η δράση είναι που τους ανησυχεί και ανακινούν θέμα συνδικαλιστικής άδειας. Δεν τους ανησυχεί ότι τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ λένε ΝΑΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος, γιατί αυτούς στηρίζουν».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως στόχος των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ και όσων συμπαρατάσσονται με το ΠΑΜΕ είναι η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να χάσουν τον ύπνο τους οι ξεπουλημένοι στη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και στο σωματείο του Ρίου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι η Επιτροπή Αγώνα θα είναι «μια αγωνιστική συσπείρωση, που θα συντονίζει τα βήματά της με το ΠΑΜΕ, για να αποτρέψουμε να γίνει νόμος του κράτους το τερατούργημα για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό. Να μην επιτρέψουμε στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να παζαρέψουν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου τα δικαιώματά μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 14 Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ