Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ
Καταγγέλλει τη διοίκηση για την ενοικίαση των εργαζομένων

«Βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων της Επιχείρησης», αποτελεί - σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - η μυστική σύμβαση της διοίκησης της ΔΕΗ με το Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ) για το δανεισμό προσωπικού με όρους που θυμίζουν μεσαίωνα.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι που θα νοικιαστούν από τη ΔΕΗ στο ΔΕΣΜΗΕ μετατρέπονται σε εξαρτήματα λειτουργίας δικτύων, εγκαταστάσεων μεταφερόμενοι από εργοδότη σε εργοδότη. Η υπαγωγή των εργαζομένων σε δύο εργοδότες τούς καθιστά έρμαια των διαθέσεων των δύο εργοδοτών. Καταργεί μ' αυτόν τον τρόπο εργασιακές και μισθολογικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων καταργείται και κάθε νέα ρύθμιση θα αποφασίζεται από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους.

«Οι εξελίξεις αυτές - συνεχίζει η ανακοίνωση - ανοίγουν το δρόμο για την αντιμετώπιση αυτού που η κυβέρνηση και διοίκηση ονομάζουν «πλεονάζον προσωπικό». Μπροστά στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δίνεται η δυνατότητα της άμεσης ενίσχυσης των ανταγωνιστών της ΔΕΗ με τη διάθεση προσωπικού που διαθέτει εμπειρία, τεχνογνωσία και ταυτόχρονα απογυμνώνεται η ΔΕΗ από αξιόλογα στελέχη της. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν κάθε λόγο να αντιπαλέψουν αυτές τις εξελίξεις. Η εφαρμογή του θεσμού αυτού οδηγεί σε παραβίαση ή και σε ακύρωση των εργατικών και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ