Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σημαία τους η «ανταγωνιστικότητα»

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η ΓΣΕΕ για τις νέες ανακοινώσεις της τρόικας, μόνο που η κριτική της είναι όχι μόνο άσφαιρη, αλλά επιβεβαιώνει το ρόλο της ως στυλοβάτη του συστήματος που με συνέπεια υπηρέτησε τόσα χρόνια η πλειοψηφία. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «αδιέξοδη συνταγή» την εσωτερική υποτίμηση και την περικοπή των μισθών και μιλάει για «δήθεν ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας». Η ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά εξαπατά τους εργαζόμενους. Πρώτον, γιατί η συνταγή, για την οποία μέμφεται την τρόικα, είναι πέρα για πέρα πετυχημένη και δίνει πραγματική διέξοδο στους καπιταλιστές σε συνθήκες βαθιάς κρίσης. Ομως, επειδή τόσα χρόνια η ΓΣΕΕ διαφημίζει τα κοινά συμφέροντα εργατών και εργοδοτών, επιχειρεί σήμερα να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της μιλώντας για αδιέξοδα. Δεύτερον, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας περνά και μέσα από την άγρια περικοπή των μισθών, δεν είναι καθόλου «δήθεν», αλλά και εδώ η ΓΣΕΕ παραμυθιάζει τους εργάτες γιατί τόσα χρόνια προπαγάνδιζε ότι μπορεί να υπάρξει και ανταγωνιστικότητα «καλή» που δεν θα τους θίγει.

Εκεί όμως που δίνει τα ρέστα της, είναι όταν με την ανακοίνωσή της κάνει έκκληση στις «πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού να πάρουν ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις νέες αυτές προκλητικές απαιτήσεις», να πάρουν θέση απέναντι στην πολιτική της τρόικας. Πρόκειται για προσπάθεια αθώωσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους την ανταγωνιστικότητα, άρα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Οι εργατοπατέρες εμπαίζουν ανοιχτά τους εργαζόμενους γιατί ξέρουν ότι ο στόχος για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης κατά 15%, που αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν που παρουσίασε ο Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο, περιλαμβάνεται ρητά στη δανειακή σύμβαση την οποία συνυπέγραψαν και συναποφάσισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την οποία στηρίζουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στη ΓΣΕΕ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ξέρουν επίσης πως προβλέπεται από τη δανειακή σύμβαση ότι «έως το τέλος του Ιουλίου του 2012 θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)».

Από ποιους λοιπόν ζητάνε να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους; Δεν την έμαθαν ακόμα εκεί στη ΓΣΕΕ; Τη γνωρίζουν πολύ καλά, όπως καλά γνωρίζουν και τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα την οποία και η ΓΣΕΕ, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ έχουν κάνει σημαία τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Κατά τα άλλα εμφανίζονται μετά να «θρηνούν» για μισθούς και συμβάσεις, αφού πρώτα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, φρόντισαν να παραδώσουν τα πάντα στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων...


Γ. ΖΑΧ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ