Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγώνας για να μη χαθεί ούτε 1 θέση εργασίας

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ/ΕΟΤ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχείρηση υποβάθμισης και διάλυσης του Οργανισμού με κατακλείδα τα Προεδρικά Διατάγματα που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και αφήνει στον αέρα τις θέσεις των τριακοσίων υπαλλήλων του ΕΟΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης εμφανίστηκε χτες να περιφρονεί απροκάλυπτα τα αιτήματα των εργαζομένων. Οπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ίδιος, τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα προωθούνται και την επόμενη βδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους από το υπουργείο Οικονομικών. «Μόνη εκκρεμότητα» θεωρεί ο ίδιος ότι υπάρχει με το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων.

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου/ΕΟΤ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στον ΕΟΤ, στις απεργιακές κινητοποιήσεις. «Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ», σημειώνει, «ενωμένοι, με πείσμα, με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια δώσαμε μέχρι σήμερα όλοι μαζί τη μάχη. Αυτό αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στην παραπέρα διάλυση του ΕΟΤ στην αποδιάρθρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας».

Σήμερα, συνεχίζει η ΕΣΑΚ στην ανακοίνωσή της, έχει γίνει πιο σαφές τι επιδιώκει η κυβέρνηση. Ολοι πλέον γνωρίζουμε ότι ο «εκσυγχρονισμός» τους θα σαρώσει και στον τομέα του τουρισμού το όποιο ψήγμα κοινωνικής πολιτικής υπήρχε, όπως π.χ. με τα ΠΔ καταργείται η Διεύθυνση Κοινωνικού Τουρισμού, και μαζί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ΕΣΑΚ τονίζει: «Καταγγέλλουμε ως βάναυση πρόκληση και εμπαιγμό τούς εκβιασμούς του υπουργού των ιδιωτικοποιήσεων κύριο Χριστοδουλάκη, ο οποίος μας διαμήνυσε ότι θα δοθεί ένα οικονομικό επίδομα (εμείς το λέμε κοροϊδία) αφού όμως υπογραφούν τα ΠΔ! Καθώς και το ανεκδιήγητο ότι όσο είναι αυτός στο υπουργείο δεν έχουμε να φοβούμαστε τίποτα». Κατά την απάντηση του υπουργού σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, αυτοί που ζητούν να παρθούν μέτρα προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων "κινδυνολογούν" και "λαϊκίζουν" ότι κινδυνεύουν τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης με την πολιτική συνεχούς συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας», υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ.

Καταγγέλλει επίσης την ηγετική ομάδα όπως της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΟΤ, που δε δείχνει να ανησυχεί με όλα αυτά. Αντίθετα, επισημαίνει, έχουν επιδοθεί σε ανίερα παζαρέματα πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Μπροστά σ' αυτή την επίθεση, προκειμένου να καθησυχάσουν τους υπαλλήλους και να εκτονώσουν την αγανάκτηση εμφανίζονται πάλι με πακέτα «προτάσεων», με επιτροπές «μελετών» και «κλιμάκωση»... προς τα κάτω των κινητοποιήσεων. Εντελώς αυθαίρετα, συνεχίζει, με πρωτοφανείς για το συνδικαλιστικό κίνημα διαδικασίες, οδήγησαν σε εκφυλισμό τη γενική συνέλευση, μπλοκάροντας τη συζήτηση και τις προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρνούμενοι να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση της ΕΣΑΚ για στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορεία στη Βουλή μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Η ΕΣΑΚ τονίζει: «Εμείς είμαστε πλέον πεισμένοι ότι αν προκύψει κάτι καλό, μόνο από το δικό μας ενωμένο αγώνα μπορεί να γίνει αυτό, βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες». Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους να συνεχίσουν όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα τους για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ