Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η Αττική ... χρειάζεται περισσότερα ξενοδοχεία!

Με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες λόγω Ολυμπιάδας 2004, υπογράφτηκε απόφαση με την οποία η Αττική δε θεωρείται «κορεσμένη» από ξενοδοχεία περιοχή και άρα επιτρέπεται η ανέγερση νέων μεγάλων ξενοδοχείων... από την παραλία μέχρι την Πεντέλη

Την όρεξη των μεγαλοεπιχειρηματιών ντόπιων και ξένων του τουρισμού και όχι μόνο, ακόμα και να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια που ήδη βρίσκονται στα συρτάρια υπουργείων και μέχρι σήμερα έβρισκαν νομικά κωλύματα, άνοιξε η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη. Με την απόφαση αυτή, αίρεται ο χαρακτηρισμός «κορεσμένη περιοχή» για την Αττική. Χαρακτηρισμός που είχε δοθεί στα πλαίσια του να προστατευτεί η Αττική από περαιτέρω επιβάρυνση και από μεγάλα ξενοδοχεία και που η κυβέρνηση έσπευσε να άρει, με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, διευκολύνοντας τους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν σχέδια που κατά καιρούς φρέναρε η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 67 ενδιαφερομένων που υπέβαλαν στον ΕΟΤ τα σχέδιά τους για επέκταση υπαρχόντων ξενοδοχείων ή για τη δημιουργία νέων. Σύμφωνα με τον υπουργό συνολικά οι προτάσεις αυτές αντιστοιχούν σε 15.000 κλίνες, πολύ περισσότερες από αυτές που υπολογίζεται ότι χρειάζονται στα πλαίσια των Ολυμπιακών αγώνων. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, οι φάκελοι αφορούν:

  • Την κατασκευή 43 νέων μονάδων.
  • Την επέκταση 14 ξενοδοχείων, που ήδη υπάρχουν.
  • Την επαναλειτουργία 3, καθώς και μία αναβάθμιση - αποπεράτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων μια σειρά από επιχειρήσεις έχουν υποβάλει σχέδια για κατασκευή ξενοδοχείων ή επέκταση άλλων που υπάρχουν ήδη σε ολόκληρο το μήκος της παραλιακής, που ήδη η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την τσιμεντοποίησή της. Ταυτόχρονα εάν εγκριθούν τα έξι σχέδια που έχουν υποβληθεί για την περιοχή του Αμαρουσίου, θα ισοδυναμεί με πολύ σημαντική επιβάρυνση μιας ήδη επιβαρυμένης πολεοδομικά περιοχής. Επιπλέον, η Ανώνυμη Εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, στην οποία έχει παραδοθεί ολόκληρη η περιουσία του ΕΟΤ, έχει υποβάλει επτά σχέδια προς έγκριση για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας σε εκτάσεις του Οργανισμού και, συγκεκριμένα, στην Ανάβυσσο, στον Αλιμο, τη Βάρκιζα, τη Βούλα, τη μαρίνα Βουλιαγμένης, τη μαρίνα Ζέας και τη μαρίνα Φλοίσβου. Στη συνέχεια, η εταιρία, αφού αποσπάσει την άδεια με τις ευλογίες της κυβέρνησης, θα καλέσει τους ιδιώτες να υλοποιήσουν τα σχέδια, να σαρώσουν, κυριολεκτικά, τις εκτάσεις του οργανισμού.

Μεταξύ, δε, των ενδιαφερομένων που ζητούν άδεια για ανέγερση νέων ξενοδοχείων είναι και η... Εκκλησία της Ελλάδος που υπέβαλε τρία σχέδια για εκτάσεις στην Αθήνα, τη Βουλιαγμένη και το Καβούρι.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως έχει ολοκληρωθεί η απόφαση που προβλέπει τη χρηματοδότηση των τουριστικών πρακτόρων με 40 ευρώ για κάθε τουρίστα που θα φτάνει στην Ελλάδα με πτήση τσάρτερ κυρίως κατά τους μήνες Μάρτη και Νοέμβρη, στα πλαίσια της επιμήκυνσης όπως υποστηρίζεται της τουριστικής περιόδου. Ο ίδιος είπε πως η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο Νοέμβρη και μέχρι το 2003.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ