Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Πρωταγωνιστεί η ανθρώπινη μορφή

Εργο της Δ. Μαρούδα
Εργο της Δ. Μαρούδα
Εγκαινιάζεται στις 2 του Μάρτη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος Πειραιά» (Ανδρούτσου 140, Πειραιάς), έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Μαρούδα. Είναι η τέταρτη ατομική έκθεση έργων της ζωγράφου και περιλαμβάνει κυρίως μεγάλα έργα (λάδια και ακριλικά σε μουσαμά), στα οποία πρωταγωνιστεί η ανθρώπινη φιγούρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 του Μάρτη.

  • Είκοσι πίνακες ζωγραφικής και σχέδια, παρουσιάζει ο ζωγράφος - χαράκτης Γιώργος Μήλιος, στην έκθεση έργων του που παρουσιάζεται στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3). Τα έργα αποτελούν συνέχεια της προηγούμενης δουλιάς του ως προς τα μέσα και τις τεχνικές. Είναι διαφορετική όμως η προσπάθεια ως προς την αναζήτηση της πλαστικότητας της μορφής. Είναι μία κατάληξη σε απλές μορφές της ανθρώπινης φιγούρας και σε απλές ζωικές μορφές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 του Μάρτη.
  • Η ανθρώπινη μορφή κυριαρχεί στα έργα που παρουσιάζει ο Ηλίας Χαρίσης στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Εως τις 20 του Μάρτη εκτίθενται 20 περίπου έργα τα οποία χαρακτηρίζονται από τη ρεαλιστική τους απόδοση και την εκφραστική τους διείσδυση.
  • Ταπεινά φυσικά υλικά, όπως σκουριασμένα σίδερα, πέτρες, σκοινιά και σπάγκους, παλιά υφάσματα, ξύλα ποτισμένα από την αλμύρα της θάλασσας, χρησιμοποιεί η Ειρήνη Γκόνου, στα έργα που παρουσιάζει στην γκαλερί «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Με τα υλικά αυτά «ντύνει» τα γλυπτά της, γυναικεία κεφάλια συνήθως, τα οποία μοιάζουν σα να έρχονται από μία άλλη εποχή. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 27/2 και θα διαρκέσει έως τις 17 του Μάρτη.
  • Πρόσφατες και παλιότερες ζωγραφιές δείχνει στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), ο Νίκος Χουλιαράς. Τίτλος της έκθεσης «Εικόνες στο ύψος της ζωής». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 του Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ