Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΦΣΕΕ
Γνώμονας της πάλης οι αξιοπρεπείς συντάξεις

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις αυταπάτες αλλά και τους εκβιασμούς που σπέρνουν όσοι μιλούν περί «αυτόνομων» Ταμείων

Να υπερασπίσουν το επικουρικό τους ταμείο (ΤΕΑΥΦΕ) από τη διάλυση και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα συγχώνευση αλλά και στις αυταπάτες που καλλιεργούν ορισμένοι περί «ανεξαρτησίας» του Ταμείου καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος (ΟΕΦΣΕΕ).

Ο νόμος που προβλέπει τη νέα συγχώνευση στο ΕΤΕΑ (το ενιαίο επικουρικό ταμείο στο οποίο εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στο φάρμακο) είναι μέρος της γενικότερης αντιασφαλιστικής επίθεσης, σημειώνει η Ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα παγίδα τη δήθεν ελεύθερη επιλογή για ένταξη ή τη μετατροπή του Ταμείου σε ΝΠΙΔ και καταγγέλλει τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» που πρωτοστατούν για τη δήθεν «ανεξαρτησία» του ΤΕΑΥΦΕ και τη μετατροπή του σε ΝΠΙΔ, όπως κάνουν αυτές οι δυνάμεις στην Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών. Γι' αυτό υπογραμμίζει η Ομοσπονδία: «Η επιλογή της "εξαίρεσης" και της μετατροπής του επικουρικού ταμείου σε ΝΠΙΔ διευκολύνει τα κυβερνητικά σχέδια και οδηγεί από άλλο δρόμο στο στόχο της πλουτοκρατίας και του κράτους της», δηλαδή στο τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων, αλλά και στην παραπέρα μείωση των κύριων, στην απόσυρση του κράτους και τυπικά από τη συγχρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Για την Ομοσπονδία ο γνώμονας της πάλης πρέπει να είναι οι συντάξεις να ικανοποιούν τις ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγει η εργασία τους. Απαίτηση πρέπει να είναι ένα ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτή η διεκδίκηση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική σε συντονισμό με άλλους κλάδους που θίγονται από τις εξελίξεις αυτές.

Η Ομοσπονδία, τέλος, θέτει το πλαίσιο της πάλης της: «Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να πληρώσει το κράτος και οι καπιταλιστές που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
  • Κανένα δικαίωμα να μη χαθεί. Καμία μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων, ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς, πλήρη ανάληψη της ευθύνης από το αστικό κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση εργοδοτικών εισφορών.
  • Γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, μειωμένα κατά 5 χρόνια αντίστοιχα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ