Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει «παιχνίδια» στις πλάτες των οικιστών του Ηλιακού Χωριού

Τη μη παράδοση των παραχωρητηρίων των κατοικιών στους οικιστές του Ηλιακού Χωριού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα παραχωρητήρια είναι έτοιμα για να δοθούν στους δικαιούχους «για να είναι δηλαδή κάθε μεροκαματιάρης σίγουρος ότι το διαμέρισμα που αποπληρώνει είναι δικό του», και όμως δεν τους τα δίνουν.

Αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, περιμένουν να αλλάξει ο νόμος μετά τις εκλογές, όπου προβλέπει ότι αν ο δικαιούχος με την παραλαβή του παραχωρητηρίου αποπληρώσει την κατοικία θα έχει έκπτωση 40%». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι διοικήσεις που διόρισαν στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «βασανίζουν 435 οικογένειες του Ηλιακού Χωριού από το 1989. Είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια είναι τα θύματα των πολιτικών που έσπρωχναν τα λεφτά του Οργανισμού στους επιτήδειους. Είκοσι τρία χρόνια πληρώνουν σπίτια χωρίς να έχουν συμβόλαια ότι τους ανήκουν. Στο Ηλιακό Χωριό δοκιμάστηκαν γερμανικά συστήματα ηλιακής ενέργειας, τα οποία αποδείχτηκαν άχρηστα, με αποτέλεσμα να βασανίζονται οι οικιστές για να εξασφαλίσουν με διάφορους τρόπους θέρμανση το χειμώνα και ζεστό νερό».

Επιπλέον, συνεχίζει η Ομοσπονδία, οι οικιστές πληρώνουν δυο φορές ΦΠΑ για ρεύμα και νερό αφού σαν διαχειριστής ο ΟΕΚ τους κόβει τιμολόγια. Πληρώνουν ρεύμα και νερό για αίθουσες που δε χρησιμοποιούν. «Οι διοικήσεις του Οργανισμού - αναφέρεται επίσης - έχουν πληρώσει πανάκριβες μελέτες που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν για την αλλαγή των γερμανικών συστημάτων και αυτό γιατί ποτέ δεν υπήρχε σοβαρός προγραμματισμός από όλες σχεδόν τις διοικήσεις του Οργανισμού. Το κριτήριο δεν είναι η λύση των προβλημάτων και η ποιότητα ζωής των οικιστών, αλλά η εξυπηρέτηση των ημετέρων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, προεκλογικά γραμμάτια εξοφλούσαν».

Σήμερα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «οι άθλιοι συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια με τους οικιστές μέχρι την τελευταία στιγμή. Και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο των οικιστών και μετά θα τους στείλουν το λογαριασμό.

Δε φτάνει που θα τους παραδώσουν κατοικίες που απαιτούν νέα δάνεια για να τις επισκευάσουν, αλλά προσπαθούν να τους αφαιρέσουν και αυτό το δικαίωμα της έκπτωσης που θα το χρησιμοποιήσουν για την επισκευή των κατοικιών που άλλωστε δεν έχουν ευθύνη για τις κακοτεχνίες και τα συστήματα που εγκατέστησαν οι γερμανικές εταιρείες με ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της διοίκησης του Οργανισμού. Οι οικιστές πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που τόσα χρόνια έπαιζαν παιχνίδια στην πλάτη τους και υποβάθμιζαν τη ζωή τους και σήμερα συνεχίζουν στον ίδιο ντόρο. Στις 6 Μάη, μπορούν να αποδείξουν ότι δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία από όσους κυβέρνησαν και από κανέναν τσαρλατάνο της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ