Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Συναντήσεις με Παπαδήμο, Πετσάλνικο και Σαμαρά

Με την παράδοση της διερευνητικής εντολής στη ΝΔ δρομολογήθηκαν χτες οι μετεκλογικές εξελίξεις

Με την υποβολή της παραίτησης Παπαδήμου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την παράδοση της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης στον Α. Σαμαρά, δρομολογήθηκαν χτες οι μετεκλογικές εξελίξεις. Πριν τη συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, ο Κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος επέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Σύμφωνα με αυτά, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 18,85% και 108 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,8% και 52 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 13,18% και 41 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 10,60% και 33 έδρες, το ΚΚΕ 8,48% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή 6,97% και 21 έδρες και η ΔΗΜΑΡ 6,1% και 19 έδρες. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βλέπει σύντομα να σχηματίζεται κυβέρνηση, εξέφρασε την ευχή «να υπάρξουν αποφάσεις που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη χώρα (που) πρέπει να συνεχίσει να είναι όρθια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα στην Ευρωζώνη».

Στη μεταξύ τους συνάντηση, ο Λ. Παπαδήμος είπε στον Κ. Παπούλια ότι «η κυβέρνηση συνεργασίας είχε να επιτελέσει ένα κύριο συγκεκριμένο έργο, το οποίο έφερε εις πέρας» και ότι «η αποστολή που της είχε ανατεθεί έχει ολοκληρωθεί», εννοώντας προφανώς την παραπέρα εξόντωση του λαού με τη δανειακή συμφωνία και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, σημείωσε ακόμα ότι «έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της δύσκολης πορείας για την εξυγίανση και ανόρθωση της οικονομίας και για τη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης» και ζήτησε «να διασφαλιστεί η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια της ανόρθωσης της οικονομίας». Τον κίνδυνο του «αδιεξόδου», σε περίπτωση που δε σχηματιστεί κυβέρνηση, ανέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα χτες το πρωί με τον Φ. Πετσάλνικο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ