Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΔΗΜ.ΑΡ.
Θέλει συνεργασία, αλλά χωρίς τη ΝΔ

Στελέχη της πιέζουν για «ευρύτερες συμφωνίες», με στόχο να φτιαχτεί το κράτος που διαλύθηκε!

Απέκλεισε ο Φ. Κουβέλης το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχοντας άλλωστε ήδη απ' την προεκλογική περίοδο ξεκαθαρίσει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. ενδιαφέρεται για μια συνεργασία αποκλειστικά με το ΠΑΣΟΚ.

«Αποκλείουμε συμμετοχή μας σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» o πρόεδρός της, μετά από σύσκεψη του κόμματος για την τακτική που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. «Θα συμμετείχαμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, εάν ικανοποιηθούν οι δύο βασικοί μας όροι: απαγκίστρωση από τους όρους του μνημονίου και παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση», συμπλήρωσε.

Τα ίδια δήλωσε και μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Α. Σαμαρά. Οπως είπε, η ΔΗΜ.ΑΡ. ζητάει «συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης που θα κινηθεί στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής (...) θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο».

Δε φαίνεται όμως να έχει την ίδια άποψη και ο Γ. Πανούσης, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εκλέγεται βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μιλώντας στον ρ/σ «ΦΛΑΣ», τάχτηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης, δηλώνοντας: «Εγώ νομίζω εδώ πέρα, στο μεσοδιάστημα πρέπει να γίνει μία ευρύτερη συμφωνία για ένα χρόνο τουλάχιστον με πρόσωπα κοινής αποδοχής να φτιάξουμε το κράτος μας. Δεν είναι μόνο το μνημόνιο, είναι ένα κράτος το οποίο έχει διαλυθεί (...) Αρα το να συζητάς ποιοι θα κυβερνήσουν τι, με ποιους κλπ., δεν έχει κανένα νόημα».

Στο ερώτημα ποιοι μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτήν, απάντησε: «Εγώ νομίζω ότι θα πηγαίνανε όλοι, δεν ξέρω τώρα, δε μιλάω για τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ, έχουν μια διαφορετική άποψη. Αλλά θα πηγαίνανε όλοι, διότι όλοι έχουν ανάγκη και ωφελούνται και να κερδίσουν πολιτικό χρόνο για να δούνε τι γίνεται στα κόμματά τους μέσα και από την άλλη μεριά να μπορέσουν να έχουν ένα χρόνο να φτιαχτεί το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ