Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Στη βαριά σκιά της ραγδαίας επιδείνωσης τη δημοσιονομικής κρίσης στην Ισπανία και του φόβου ενός νέου ντόμινο πιέσεων εκ μέρους των αγορών (...) η Αθήνα πρέπει και μπορεί να είναι παρούσα στην επαναδιαπραγμάτευση που θα γίνει, με σημείο αναφοράς την αναζήτηση από τους Μέρκελ - Ολάντ ενός νέου συμβιβασμού. Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κυβερνητικό σχήμα που θα λειτουργήσει ως υπεύθυνος συνομιλητής των εταίρων μας, που θα επιδιώξει διορθωτικές κινήσεις με εργαλείο την ανάπτυξη και τη συναινετική χαλάρωση της προσαρμογής και όχι βέβαια με ρητή ή έμπρακτη αθέτηση των ανειλημμένων δεσμεύσεών μας στους δανειστές μας. Η συνέχεια της χώρας και η φερεγγυότητά της είναι προϋπόθεση για να μη ληφθούν αποφάσεις ερήμην της» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αρνήθηκε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Διατύπωσε πολύ απλά τη δισυπόστατη άποψη "ναι στην Ευρώπη, όχι στο μνημόνιο" (...) Η ώρα των κομμάτων ήρθε, λοιπόν, και πρέπει να αποδείξουν ότι το ελληνικό πολιτικό σκηνικό μπορεί να ανανεωθεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου, μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που απαιτούν διαπραγματεύσεις, ανάπτυξη κοινών θέσεων, συναινέσεις» (από άρθρο στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: «Απαιτείται μία άμεση, γενναία πρωτοβουλία υπέρβασης (...) για να οδηγήσει με υπευθυνότητα τη χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο. Το πολιτικό προσωπικό για ένα τέτοιο εγχείρημα, υπάρχει» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν τη χθεσινή ψήφο και να στηρίξουν τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις (...) περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς ηγέτες πως θα συμμετάσχουν με απτές προτάσεις στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΡΟΛΟΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ (...) ίσως αποτελέσει τη μήτρα για μια νέα αριστερόστροφη παράταξη, η οποία θα καταλάβει τον χώρο που καταλείπει το συστημικό ΠΑΣΟΚ (...) Η Ελλάδα προβάρει την Ιστορία του 21ου αιώνα» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: «Την εμπιστοσύνη των πολιτών την εκλαμβάνουμε ως εντολή για την επανίδρυση της αριστεράς ως μιας μεγάλης μαζικής λαϊκης και δημοκρατικής παράταξης» (ο Τσίπρας / ΑΥΓΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ίδια ρότα με πυξίδα τα προτάγματα του κεφαλαίου και ως αντιπολίτευση(2019-07-08 00:00:00.0)
«Συμπάθειες» και «αντιπάθειες»...(2015-09-26 00:00:00.0)
«Παραδοχές» και «ωρίμανση»(2015-03-25 00:00:00.0)
Αναζητώντας συμμαχίες εντός της λυκοσυμμαχίας(2014-07-18 00:00:00.0)
Οι πιστοί στην αστική διαχείριση προσέρχονται...(2014-02-04 00:00:00.0)
Ο ΣΥΡΙΖΑ της «πλουραλιστικής οικονομίας»...(2012-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ