Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
«Μια από τα ίδια» για την κυβέρνηση η «συμφωνία» της αντιπολίτευσης...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Καμία εντύπωση, και πολύ περισσότερο ουδένα «αιφνιδιασμό» δεν προκάλεσε στους αξιωματούχους της σερβικής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης η προχτεσινή απόφαση 16 κομμάτων της αντιπολίτευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επαναδιατυπώσουν το αίτημα για την προκήρυξη πρόωρων γενικών εκλογών το αργότερο έως το τέλος του ερχόμενου Απρίλη.

Αν και η αντίδραση του Βελιγραδίου σ' αυτή την εξέλιξη, που κατά τα φαινόμενα επιτεύχθηκε μετά από πρόσκληση του αρχηγού του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης, Βουκ Ντράσκοβιτς, δεν εκφράστηκε από επίσημους αξιωματούχους, εντούτοις έγινε διακριτή από τα σαφή, πλην χαρακτηριστικά σχόλια της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» και του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ». Ποιο το σχόλιο των δύο αυτών ΜΜΕ; Κοντολογίς, πως η διαβόητη συμφωνία δεν είναι είδηση... αλλά προφανές αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν εδώ και καιρό οι ΗΠΑ...

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο «ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ» σχολίασε πως «μία ομάδα σερβικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων συμμετείχε σε μία συνάντηση, η οποία για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε πως οι λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις επιθυμούν να ανέλθουν στην εξουσία διά της οδού των εκβιασμών, έξω από το πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με τη βοήθεια ξένων μεντόρων». Εν κατακλείδι, το «ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ» στο τηλεγράφημα - σχόλιο σημείωσε: «Εν πάση περιπτώσει, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, μιας που ένας από τους πολιτικούς αυτούς, o (στρατηγός, πρώην διοικητής των γιουγκοσλαβικών στρατιωτικών δυνάμεων) Μομτσίλο Πέρισιτς αρνήθηκε να υπογράψει το τελικό έγγραφο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ