Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Χωρίς συμφωνία έληξε η απεργία στη βιομηχανία πετρελαίου

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Η απεργία των Ινδών εργαζόμενων στο πετρέλαιο ανεστάλη χθες, μία ημέρα μετά την κήρυξή της, σε μια κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς τους, παρά το ότι δεν υπήρξε συμφωνία με την κυβέρνηση του Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά τους αιτήματα.

Ο υπουργός Πετρελαίου ανέφερε ότι 150.000 εργαζόμενοι των κρατικών επιχειρήσεων του τομέα έλαβαν μέρος στην απεργία, παρά το ότι δικαστήριο την έκρινε «παράνομη». Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει νόμο διά του οποίου ορίζεται ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας θα εξετάζεται «κάθε 10 χρόνια» (!). Οι διαπραγματεύσεις, που παρέμεναν άκαρπες έως χθες, συνεχίζονται.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ινδία συμφώνησε να άρει κάθε εμπορικό περιορισμό για τις επιχειρήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που «χαιρέτισε» η Ουάσιγκτον ως μία δυνητικά «πολύ σημαντική» εξέλιξη, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κλίντον για το Εμπόριο, Σαρλίν Μπαρσέφσκι, «θα δώσει σε Αμερικανούς επιχειρηματίες ευκαιρίες για επενδύσεις σε τομείς - κλειδιά της οικονομίας της Ινδίας» και θα «ενισχύσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ» προς την αγορά της πολυπληθέστατης χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ