Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Με πείνα απειλείται το 50% του λαού

Ενώ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανήγγειλε την αγορά αντιαεροπορικών πυραύλων...

Η πείνα απειλεί τον πληθυσμό του Νότιου Σουδάν
Η πείνα απειλεί τον πληθυσμό του Νότιου Σουδάν
TZOYMΠΑ.--

Αντιμέτωπος με τον εφιάλτη των ελλείψεων σε τρόφιμα θα έρθει το επόμενο διάστημα έως και το 50% των περίπου 8.200.000 Νοτιοσουδανών, προειδοποιεί το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη σημαντική αύξηση του αριθμού των υποσιτισμένων προσφύγων που μετακινούνται μεταξύ καταυλισμών που βρίσκονται στη μεθόριο του (βόρειου) Σουδάν - Νοτίου Σουδάν.

Σε σχετική έκθεση επισημαίνεται ως αιτία ο συνδυασμός των ακόλουθων τριών παραγόντων: α) Οι κατά καιρούς συγκρούσεις στη μεθόριο Σουδάν - Ν. Σουδάν, β) η βία που ξεσπά κάθε τόσο μεταξύ αγροτικών και κτηνοτροφικών κοινοτήτων της μεγαλύτερης νοτιοσουδανικής πολιτείας, Τζόνγκλεϊ και γ) η ανάσχεση της πετρελαϊκής παραγωγής στο Ν. Σουδάν εξαιτίας σχετικών ανεπίλυτων διαφορών με το βορρά.

Στο μεταξύ, πριν περάσει ένα 48ωρο από την πρόταση του πρώην ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στο Σουδάν Αντριου Νάτσιος για την «ανάγκη» πώλησης αμερικανικών αντιαεροπορικών - μεταξύ άλλων... - όπλων στο Νότιο Σουδάν, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του νοτιοσουδανικού στρατού, Τζέιμς Χοθ Μάι, ανακοίνωσε την εξασφάλιση αντιαεροπορικών πυραύλων «μέσα στους επόμενους λίγους μήνες». Ο Μάι έκανε την παραπάνω ανακοίνωση μετά από συνάντηση ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων στην πρωτεύουσα του Ν. Σουδάν, Τζούμπα, δίχως ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ