Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ενίσχυση των κατασταλτικών μεθόδων

Η πλειοψηφία της ρωσικής Κρατικής Δούμας, μετά από πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», ενέκριναν ψήφισμα, στο οποίο με πρόσχημα τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν την ημέρα της ορκωμοσίας του Β. Πούτιν, ζητούν την παραπέρα ενίσχυση της αστυνομοκρατίας.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) καταψήφισε το συγκεκριμένο κείμενο, καταδικάζοντας τις εκκλήσεις για την ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων κατά της αντιπολίτευσης.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΡΟ: «Δημιουργείται η εντύπωση, πως οι αρχές της Ρωσίας φοβούνται τον όγκο και τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της νοθείας στις πρόσφατες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, που μετατρέπονται σε μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της ηγεσίας της χώρας. Ταυτόχρονα, η κυρίαρχη τάξη της Ρωσίας προετοιμάζει το έδαφος για κατασταλτικά μέτρα κατά των δυσαρεστημένων πολιτών. Ολο και πιο σκληρά περιορίζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών στην ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν. Οι αντιπρόσωποι της «Ενιαίας Ρωσίας» κηρύσσουν ότι οι ενέργειες των διαδηλωτών είναι «εγκλήματα» χωρίς απαραίτητες έρευνες και δικαστικές αποφάσεις.

Η αστυνομία ασχολείται όχι με τη διατήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά με τον εκφοβισμό των ενεργών πολιτών. Η αστυνομία μετατρέπεται σε κατασταλτικό όργανο. Η άσκηση κριτικής κατά των αρχών της χώρας όλο και πιο συχνά ερμηνεύεται ως «εξτρεμιστική» ενέργεια.

Η ηγεσία της Ρωσίας, στα λόγια, τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, αλλά στην πραγματικότητα το εργαλείο του «διαλόγου» της αποτελούν τα ψέματα, οι προβοκάτσιες, οι δικαστικές υποθέσεις και τα κλομπ των ΜΑΤ. Η ιστορία δείχνει πως οι προσπάθειες να κλείσουν το στόμα στο λαό οδηγούν τελικά στην έκρηξη».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ