Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Προειδοποιήσεις για τον «πόλεμο των άστρων»

ΣΕΟΥΛ.-

«Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστεί η συνθήκη ΑΒΜ θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος στρατηγικής σταθερότητας. Οπως και πολλοί Νοτιοκορεάτες, εμείς οι Ρώσοι ανησυχούμε από το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν στο μέλλον όπλα στο διάστημα»...

Τάδε έφη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Νοτιοκορεατικού Συμβουλίου και αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της «Εθνικής Πυραυλικής Αμυνας» (NMD). Ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ σχετικά με το σχέδιό τους να αναπτύξουν το σχέδιο NMD, για το οποίο δήλωσε ότι θα αποβεί μοιραίο για την ασφάλεια του κόσμου και επανέλαβε κατηγορηματικά την αντίθεση της Ρωσίας σε οποιαδήποτε πρόθεση των ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τη συνθήκη για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους (ABM) που υπογράφηκε το 1972 και απαγορεύει στις δύο δυνάμεις να αναπτύξουν αντιπυραυλική ασπίδα.

«Η συνθήκη για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους, που υπογράφηκε το 1972, αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της παγκόσμιας ασφάλειας», τόνισε ο Πούτιν στη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στο Κοινοβούλιο κατά την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα και πριν μεταβεί στο Βιετνάμ, όπου άρχισε χτες διήμερη επίσημη επίσκεψη. Τέλος, ο Πούτιν υπενθύμισε πολύ χαρακτηριστικά ότι «όλες οι διεθνείς συνθήκες για την ασφάλεια βασίστηκαν σ' αυτή τη συνθήκη του 1972» καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τα αμερικανικά σχέδια για μια αντιπυραυλική άμυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ