Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ασταμάτητο το λουτρό αίματος στη Βόρνεο

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Τίποτε δε φαίνεται να κατασβήνει τις φωτιές της κόλασης σφαγών στην πόλη Σαμπίτ της νήσου Βόρνεο. Οι νεκροί από τα μαχαίρια των ιθαγενών της φυλής Νταγιάκ φθάνουν πλέον τους 470 και οι νεκροί από τα πυρά των Ινδονήσιων αστυνομικών - που έχουν πλέον την άδεια να πυροβολούν ελεύθερα - ανέρχονται σε πέντε.

Την ίδια ώρα, διογκώνεται το κύμα των απελπισμένων χιλιάδων μεταναστών από τη νήσο Μαδούρα που επιχειρούν να εγκαταλείψουν με κάθε τρόπο την πόλη της... μάχαιρας και του αίματος. Ωστόσο, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τους φαίνεται να μειώνει δραστικά τις ελπίδες για την ασφαλή έξοδό τους από τη νήσο Βόρνεο. Τα πολεμικά και μεταγωγικά πλοία που αράζουν στο επίνειο της πόλης Σαμπίτ δεν επαρκούν, ενώ οι τουλάχιστον 25.000 πρόσφυγες συνεχίζουν να στεγάζουν τις ελπίδες τους για απόδραση κάτω από τις πλαστικές τέντες των πρόχειρων καταυλισμών.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής Διεύθυνσης στην Τζακάρτα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως οι «δυνάμεις ασφαλείας» που εδρεύουν στο Σαμπίτ της Βόρνεο ζητούν χρήματα για να επιτρέψουν στους πρόσφυγες να επιβιβαστούν στα πλοία με ασφάλεια και διαβεβαίωσε πως οι πρόσφατες συγκρούσεις... μεταξύ αστυνομικών και δυνάμεων ασφαλείας(!) δε θα επαναληφθούν, γιατί «οι μονάδες του στρατού αποχωρούν, μιας που βελτιώνεται η κατάσταση ασφαλείας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ