Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τα μονοπώλια ή με το λαό είναι το πραγματικό δίλημμα

-- Στο μέτωπο που βλέπουμε να διαμορφώνεται τώρα της κεντροδεξιάς, το ΚΚΕ αισθάνεται σε αυτό ότι είναι μόνο του εκπροσωπώντας το αριστερό μέτωπο ή αισθάνεται ότι είναι μέρος ενός κεντροαριστερού μετώπου συνολικά;

-- Με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω: Το ΚΚΕ βλέπει την πολιτική συνεργασιών έτσι, που δεν θα χάνει την αυτοτέλειά του, όπως δεν θα χάνουν και την αυτοτέλειά τους όποιοι θα συνεργάζονται μαζί του ή συμφωνούν σε ορισμένα πράγματα, εφόσον υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις. Την αυτοτέλειά μας δεν θα τη χάσουμε. Αυτό κρατήστε το. Δεν θα μπούμε σε ένα σχήμα στο όνομα ότι ο Αρειος Πάγος δεν δέχεται συνεργασίες και θέλει ενιαία κόμματα, ακόμα κι αν αυτό θα μας τίναζε πολύ ψηλά.

Δηλαδή συνεργασία ναι, δεν υπάρχουν δυνάμεις να συνεργαστούμε σήμερα, να το ξεκαθαρίσουμε, μην παρεξηγηθεί, αλλά λέω τη δική μας οπτική. Ο κάθε πολιτικός σχηματισμός έχει την αυτοτέλειά του. Αυτά όλα, να μπούμε σε ένα ενιαίο σχήμα, δεν τα δεχόμαστε. Ούτε χάριν του μπόνους των 50 εδρών.

Μέχρι τις εκλογές αυτός που πλασάρεται ως πρωταγωνιστής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός θα πλασάρεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κεντροδεξιά. Ομως το πραγματικό δίλημμα είναι αυτό που λέμε εμείς, με τα μονοπώλια ή με το λαό, η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί έξω από την ΕΕ και όχι μέσα, αυτή την αντιπαράθεση δεν μπορεί να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κεντροδεξιά και σε όλες τις εκδοχές της δεξιάς πολιτικής ή της κεντροαριστεράς. Στα συνθήματα; Θαυμάσια μπορεί... Στην ουσία όμως όχι.

Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, αν δεν έρθεις σε ρήξη και δεν συγκρουστείς με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυρίαρχη τάξη της χώρας και με την ΕΕ, αν δεν το κάνεις αυτό, αντικειμενικά εμποδίζεις το λαό να νικήσει. Και πάνω στην απογοήτευση, μάλιστα, που θα σπείρει, είναι ορατός ο κίνδυνος - γι' αυτό πρέπει να είναι ισχυρό το ΚΚΕ - να ενισχυθεί η κεντροδεξιά, η δεξιά, πείτε την όπως θέλετε. Και να ενισχυθεί κι η σοσιαλδημοκρατία απορροφώντας ένα σημαντικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και να ξαναπάμε στο πιο κλασικό δίπολο. Κι αυτό το δίπολο να κρατήσει κανά δυο χρόνια, όχι παραπάνω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ