Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφέρον του λαού ένα ισχυρό ΚΚΕ και στη Βουλή

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
-- Μιλήσατε για το ψευδές επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι καλύπτει την αυτόματη ακύρωση του μνημονίου από το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλήσατε επίσης για την ανάγκη να καταγγελθεί απ' την πλειοψηφία της Βουλής το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Εάν μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρώτο κόμμα, σας ζητήσει συνεργασία ή συναίνεση για να φέρει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή και να καταγγελθεί, θα το ψηφίσετε; Θα συναινέσετε σε αυτό;

-- Με αυτό το ζήτημα κυβέρνηση δεν κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι και η άλλη μέρα. Με το ΘΑ φέρω ένα νόμο και ελάτε να συνεργαστούμε, δεν κάνουμε κυβέρνηση γιατί ξέρουμε τη γενική του γραμμή πλεύσης. Εάν όμως είναι κυβέρνηση και φέρει ένα σχέδιο νόμου που διασφαλίζει αυτό το πράγμα, γιατί αν έχει και ήξεις - αφήξεις, άλλωστε θα καταθέσουμε και εμείς το δικό μας, δεν έχουμε αντίρρηση όποιος και να φέρει ένα σχέδιο νόμου που αληθινά καταργεί, να το ψηφίσουμε, αλίμονο.

Αλλωστε γι' αυτό λέμε να έχουμε δύναμη. Γιατί, κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν κι άλλα κόμματα στη Βουλή, από χέρι η ΝΔ δεν θα το ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ, από χέρι δεν θα το ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ. Εγώ αμφιβάλλω ότι θα φέρει τέτοιο νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εν πάση περιπτώσει κάνω το σενάριο το υποθετικό ότι το φέρνει, υποθετικό είναι αυτό. Πάλι δεν..., πρέπει να έχεις δηλαδή, πρέπει να είναι δυνατό το ΚΚΕ μέσα σε μια Βουλή κατακερματισμένη να πετυχαίνει έστω και ευκαιριακά και σε άλλα ζητήματα μία πλειοψηφία. Γι' αυτό θέλουμε τη δύναμη, δεν υποτιμάμε τη δύναμη μέσα στη Βουλή, γιατί μπορείς κάποια πράγματα να πετυχαίνεις.

Εως τώρα ό,τι σχέδιο νόμου φέρναμε καταψηφιζόταν, αλλά πρέπει να έχεις κοινοβουλευτική δύναμη. Αν δεν έχεις, θα σου λένε εσύ που είσαι του 5, του 6, του 7% τι αντιπροσωπεύεις; Πρέπει να έχεις ισχυρή δύναμη κι αυτό να το σκεφτούν αυτοί που σκέφτονται "αχ, να γίνει μια κυβέρνηση". Θα γίνει κυβέρνηση τώρα, όλοι το λένε, δε θα πάμε σε τρίτη εκλογική μάχη, άρα πρέπει να έχεις δύναμη κοινοβουλευτική στο κοινοβουλευτικό πεδίο, άμα έχεις μικρή δύναμη θα προτείνεις και θα αρνούνται και θα είναι και ένα επιχείρημα για το λαό.

Με ισχυρή δύναμη, μπορείς να πάρεις κάποιες ψήφους από άλλα κόμματα, τώρα γίνονται και τέτοια στη Βουλή, έχει ανοίξει ο δρόμος, δεν ξέρω πώς θα είναι η καινούρια... Ας μας δοκιμάσει. Ας το φέρει στη Βουλή και θα το ψηφίσουμε. Αλλά άμα το φέρει, τρυπήστε μου τη μύτη, με συγχωρείτε για την έκφραση. Πρώτα θα πάει να μας φέρει το τροποποιημένο μνημόνιο. Είναι σαν τις βάσεις του Παπανδρέου, που η ανανέωση των βάσεων ήταν η φυγή των βάσεων, το διώξιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ