Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα

Για δεύτερη μέρα χτες οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» στη Λάρισα, (ανήκει στον όμιλο «EYROMEDIKA»), συνέχισαν τις 4ωρες, επαναλαμβανόμενες, στάσεις εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές - Γηροκομεία - Διαγνωστικά Κέντρα και Συναφών Χώρων, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. Σε κάποιους εργαζόμενους, η επιχείρηση χρωστάει μισθούς 6 μηνών και σε άλλους 4 μηνών.

Στη συνάντηση που είχε ο διευθυντής της κλινικής με μέλη της διοίκησης του Σωματείου και της Σωματειακής Επιτροπής επικαλέστηκε το πρόβλημα της μη καταβολής των χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ, για να δηλώσει ότι «η διεύθυνση δεν εγγυάται τίποτα», ενώ σημείωσε πως, ακόμα κι αν σταλούν τα χρωστούμενα από τον Οργανισμό, οι εργαζόμενοι της κλινικής θα πληρωθούν μόνο για δύο μήνες!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή επισημαίνουν ότι «στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και αφορά τη ζωή και την επιβίωση των οικογενειών μας, η εργοδοσία έδειξε, για άλλη μια αφορά, την αληθινή της πρόθεση, που δεν είναι άλλη από το να μας έχει να δουλεύουμε τζάμπα». Συνεχίζοντας, σημειώνει: «Κανένας από μας όταν ήρθε στην επιχείρηση να δουλέψει δεν υπέγραψε όρο που να προβλέπει απλήρωτη εργασία σε περίπτωση στάσης πληρωμής από τα ταμεία. Τα αλισβερίσια με τα ταμεία αφορούν τους εργοδότες που τα απομυζούν χρόνια τώρα, δεν αφορούν τους εργαζόμενους». Και καταλήγοντας, τονίζει: «Απαιτούμε άμεση καταβολή 6 και 4 μισθών αντίστοιχα, συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέχρι να δικαιωθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ