Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ - «ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΑΕ»
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ε. ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΑΕ» στη Χαλκίδα, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από το Φλεβάρη μέχρι σήμερα, καθώς και το μισό Δώρο Χριστουγέννων που τους οφείλει η εργοδοσία.

Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της ένα οινοποιείο και μια καφετέρια στην παραλία της Χαλκίδας (η οποία πρόσφατα βγήκε από την ΑΕ) και το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε μειώσεις μισθών στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 20%. Επίσης, επιδίωξε να απολύσει εργαζόμενους του οινοποιείου, λέγοντάς τους ότι θα δώσει αποζημίωση ...όταν βρει λεφτά. Ταυτόχρονα, η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, κάτι που έχει διαπιστωθεί ακόμη και από την Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής. Σε όλα αυτά να προστεθεί ότι η «ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΑΕ» επιδοτήθηκε κατ' επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια τόσο για την ανακαίνιση της καφετέριας από το ΕΣΠΑ, όσο και με τον αναπτυξιακό νόμο (750.000 ευρώ), σύμφωνα με τα οποία δεν μπορούσε να κάνει απολύσεις!

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας με ανακοίνωσή του απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ