Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΣΕΒ
Με μοιρασμένους ρόλους κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους

Προκλητικός χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων για το ποιος ευθύνεται για τη μείωση των μισθών

Αποπροσανατολιστικό παιχνίδι εντυπώσεων στις πλάτες των εργαζομένων, με πρωταγωνιστές το ΠΑΣΟΚ και το ΣΕΒ παίχτηκε χτες, με στόχο να συγκαλυφθεί η ταξική επιλογή τους να προχωρήσουν από κοινού και για το γενικό συμφέρον των αστών σαν τάξη στο πετσόκομμα του κατώτατου μισθού.

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου ότι «οι εργοδότες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων χρησιμοποιούσαν ως διαμεσολαβητή την τρόικα» για να προωθήσουν τη μείωση του κατώτατου μισθού της Γενικής Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, «κύκλοι του ΣΕΒ» κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «συμφώνησε την τελευταία στιγμή» τις μειώσεις των μισθών «πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων».

Πρόκειται για προκλητικό χαρτοπόλεμο δηλώσεων που στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, προχώρησε στην νομοθέτηση της σφαγής των μισθών μέσω του δεύτερου μνημονίου υπηρετώντας τα συμφέροντα της τάξης που με την πολιτική τους υπηρετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Ο νόμος 4046/2012, που προβλέπει τη μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με στόχο να προσφέρουν ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι χτεσινές «διαρροές» των «κύκλων» του ΣΕΒ ότι δήθεν, «κανείς εταίρος δεν είχε διανοηθεί» τη μείωση του κατώτατου μισθού, είναι τμήμα της προεκλογικής εκστρατείας παραπλάνησης των εργαζομένων στο φόντο της συζήτησης που έχουν ανοίξει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για δήθεν «επαναδιαπραγμάτευση» ή «κατάργηση» των διατάξεων του νόμου που προβλέπουν μειώσεις μισθών. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονταν χτες ότι στην πρωτοβουλία του Ε. Βενιζέλου «να μην προχωρήσουν οι μειώσεις μισθών, ήδη ανταποκρίνονται εργοδοτικές οργανώσεις και άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, δήλωνε: «το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνο κόμμα, δεν απαντά σε κύκλους του ΣΕΒ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ