Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Πανελλαδική στάση εργασίας το Σάββατο

Με στόχο να μη μειωθούν οι μισθοί, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αύξηση των μισθών, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην καταστρατηγείται η Κυριακή αργία, κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα στο εμπόριο και τις υπηρεσίες οργανώνουν Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας το Σάββατο 26 Μάη από την έναρξη της βάρδιας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, δεκάδες σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση και δίνουν τη μάχη της προετοιμασίας της με εξορμήσεις και περιοδείες στους τόπους δουλειάς.

Νέες αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση πήραν τα κλαδικά Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων σε: Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα, Κομοτηνή, καθώς και το κλαδικό συνδικάτο καθαριστών - καθαριστριών Θεσσαλονίκης.

Σε επίπεδο Αθήνας, απόφαση για τη στάση εργασίας έχουν πάρει: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λαυρίου, κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής. Τα επιχειρησιακά σωματεία στις επιχειρήσεις: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» «Λιντλ Ν. Αττικής», «Κωνσταντακάτος», καθώς και Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα στον κλάδο.

Αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει επίσης: Το κλαδικό των εμποροϋπαλλήλων και το κλαδικό των ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το σωματείο των συμβολαιογραφοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς και τα κλαδικά σε: Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Ηράκλειο Κρήτης, Σάμο, Γιάννενα, Αγρίνιο, Αρτα, Καβάλα, Κατερίνη και Αχαΐα, Τρίπολη, Πύργο, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη, Χανιά, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καρδίτσα. Το κλαδικό σωματείο καθαριστών - καθαριστριών και Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης (2020-05-07 00:00:00.0)
Να συζητηθεί παντού το κάλεσμα για συμμετοχή (2014-09-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-11-17 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη (2010-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ