Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μετατρέπουν σε έγκλημα την πολιτική δράση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ, για την καταδίκη μελών της Οργάνωσης από δικαστήριο της Καρδίτσας

Για την καταδίκη μελών της ΚΝΕ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή μέλη της ΚΝΕ, τα οποία είχαν συλληφθεί από την ασφάλεια την παραμονή των ευρωεκλογών της 7ης Ιούνη του 2009, επειδή έγραφαν προεκλογικά συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορητηρίου, όπως αυτό περιγράφεται στο κλητήριο θέσπισμα περί "ρύπανσης του περιβάλλοντος", αλλά και οι πανομοιότυπες καταθέσεις των 4 αστυνομικών, που ήταν οι μοναδικοί μάρτυρες κατηγορίας, μόνο ως προκλητικοί μπορούν να χαρακτηριστούν στη σημερινή περίοδο, όπου η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα καταδικάζονται στην εξαθλίωση, που η επιβίωση έχει γίνει προνόμιο. Η ουσία είναι ότι μετατρέπουν σε έγκλημα την πολιτική δράση.

Αυτή η ενέργεια, μέσα σε επίσημη προεκλογική περίοδο, θεωρούμε ότι εντάσσεται και υποβοηθά τη γενικότερη προσπάθεια εκλογικού και πολιτικού χτυπήματος του ΚΚΕ που σχεδιάζει η άρχουσα τάξη. Τέτοιες ενέργειες δε στοχεύουν μόνο τους κομμουνιστές, αλλά συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, για να τρομοκρατήσουν, για να επιβάλουν την υποταγή στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Τα σχέδιά τους να πάρουν ηχηρή απάντηση. Πάμε κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών. Με το ΚΚΕ μπροστά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ