Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καταγγέλλει την Τουρκία για το αδιέξοδο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Την αρνητική και κωλυσιεργό στάση της Τουρκίας κατήγγειλε ως υπεύθυνη για την «αδιέξοδη κατάσταση» στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ, περί εναλλακτικών σχεδίων για το Κυπριακό.

Ο Στ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι «με την πολιτική που ακολουθεί στις συνομιλίες επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για να προωθήσει το Σχέδιο Β' που πολυδιαφημίζει η Τουρκία και που στόχο έχει την παγίωση της ντε φάκτο διαίρεσης και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους». Η ελληνοκυπριακή πλευρά καταγγέλλει επίσης την πρόκληση έντασης στην περιοχή από την Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ένα ακόμα ευχολόγιο, ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προκειμένου να ανοίξουν τα κεφάλαια 19 και 23 των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, με αφορμή έκθεση με τίτλο «Μία προοπτική για τις γυναίκες στην Τουρκία το 2020».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ