Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδεύουν για να συνεχίσουν τη ληστεία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ - λόγω προεκλογικής περιόδου - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, έχουμε τώρα και τον ...ΣΕΒ να τους μιμείται!

Βγήκε ο πρόεδρός του, Δ. Δασκαλόπουλος, και ζήτησε να ...παρθεί πίσω η διάταξη για μείωση κατά 22% του βασικού μισθού. Τόσο καλός άνθρωπος είναι αυτός και οι όμοιοί του.

Μόνο που πρόσθεσε ότι πρέπει να μειωθούν - ει δυνατόν περισσότερο από 22% υποθέτουμε - οι κλαδικές συμβάσεις. Δηλαδή ...ακόμη περισσότεροι φτωχοί από όσους δημιούργησε η μείωση του κατώτατου μισθού.

Προσθέστε τώρα και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη μερική απασχόληση, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις ατομικές συμβάσεις, την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, τις απειλές απολύσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων και ...έχετε όλο το πακέτο.

Αυτό που θέλουν είναι η συρρίκνωση της εργατικής δύναμης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος. Θα πουν ό,τι ψέμα μπορείτε να φανταστείτε και θα χρησιμοποιήσουν κάθε απάτη.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ που «κύκλοι» του ΣΕΒ - με έγγραφη δήλωση - «καρφώνουν» τον Ε. Βενιζέλο και λένε ότι ...πίσω από την πλάτη τους συμφώνησε με την «τρόικα» για τη μείωση του κατώτερου μισθού! Οτι τους την έφερε δηλαδή!

Λες και δεν το είχαν στημένο μαζί το «παιγνιδάκι» αυτό. Λες και δεν έχουν αξιοποιήσει ήδη οι βιομήχανοι - όπως και όλα τα συναφή είδη - κάθε αντεργατική ρύθμιση. Πόσο δούλεμα ακόμα;

ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ στην Ελλάδα γιατί φοβούνται ότι θα υπάρξουν επεισόδια δηλώνουν οι ξενοδόχοι και ζητάνε - τι άλλο; - μέτρα κατά των απεργιών και των κινητοποιήσεων.

Εχουν μήπως όμως και μία καλή εξήγηση για το λόγο που ...δε θα πάνε διακοπές οι Ελληνες μισθωτοί; Γιατί αυτοί σίγουρα δε φοβούνται επεισόδια στα νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου. Προφανώς, κάτι άλλο τους εμποδίζει...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ