Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Φυγόκεντρες τάσεις βλέπει ο Παπαδήμος

Αναστάτωση στις καπιταλιστικές αγορές από δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

Παρέμβαση στην επιχείρηση τρομοκράτησης των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την υποταγή τους στη βαρβαρότητα του ευρωμονόδρομου, έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης Λ. Παπαδήμος. Με προχτεσινή συνέντευξη στο πρακτορείο «DJ Newswires» και σχολιάζοντας τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Λ. Παπαδήμος δήλωσε: «Μολονότι ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πιθανό να υλοποιηθεί και δεν είναι επιθυμητό είτε για την Ελλάδα είτε για άλλες χώρες, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι γίνονται προετοιμασίες για τον περιορισμό των πιθανών επιπτώσεων από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Ο πρώην πρωθυπουργός, απαίτησε ταυτόχρονα από το λαό να γονατίσει μπροστά στα νέα μέτρα της δανειακής σύμβασης. «Ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά από το κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος (...) οι αρνητικές πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις από μια έξοδο από το ευρώ θα ήταν καταστροφικές, βαθιές και μακροπρόθεσμες», υποστήριξε ο Λ. Παπαδήμος.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις περί «προετοιμασίας» της ΕΕ για έξοδο της χώρας από το ευρώ, προκάλεσαν αναταραχή στις καπιταλιστικές αγορές και ο Λ. Παπαδήμος επανήλθε με νέες δηλώσεις στο δίκτυο «CNBC» όπου υποστήριξε ότι δεν έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση για το εάν χώρες της ευρωζώνης «προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ωστόσο επανέλαβε ότι δεν μπορεί «να αποκλείσει την πιθανότητα», αλλά υποστήριξε ότι «είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ